Antena Căutare

De ce să nu ne panicăm: Există de 13 ori mai multe cazuri vindecate de coronavirus, decât decese! În câte minute scapi de virusul ucigaș de pe mâini și suprafețe

În toată această isterie legată de coronavirus, nu ar strica să ne luăm un moment de respiro, să ne calmăm şi să privim lucrurile în perspectivă. E drept, a fost declarată pandemie, dar aici e vorba despre transmiterea virusului, nu de letalitatea sa.

Există de 13 ori mai multe cazuri vindecate de coronavirus, decât decese! În câte minute scapi de virusul ucigaș de pe mâini și suprafețe

Aşa că peste tot în lume s-a instalat mai degrabă o pandemie a fricii. Avem tot dreptul să fim îngrijorați. E corect şi chiar indicat să existe o preocupare profundă şi o planificare în masă pentru cele mai grave scenarii. Dar microbiologii ţin să ne explice de ce nu este deloc productiv să ne panicăm.

În primul rând, COVID-19 ştim ce este. De exemplu, în cazul SIDA, a fost nevoie de mai mult de doi ani pentru a identifica virusul care a cauzat boala. În cazul noului coronavirus, în mai puţin de o săptămână de la primul caz, virusul fusese deja identificat. De asemenea, am învăţat foarte rapid să îl detectăm.

Din 13 ianuarie, a fost deja disponibil un test în acest sens. Şi vedem că în China, epicentrul virusului, situaţia se îmbunătăţeşte. Asta ne spune că măsurile puternice de control și de izolare dau rezultate.

Dar poate cel mai bun exemplu prin care poate fi anulată panica este faptul că peste 80% din cazurile înregistrate la nivel mondial sunt fie ușoare, fie nu provoacă simptome. În plus, majoritatea persoanelor infectate se vindecă.

Există de 13 ori mai multe cazuri vindecate decât decese. De asemenea, la copii, simptomele sunt atât de uşoare încât pot trece neobservate şi doar 3% din cazuri apar la persoane sub 20 de ani.

Un alt argument pentru care este indicat să ne păstrăm calmul este faptul că virusul poate fi eliminat de pe mâini şi suprafeţe în doar un minut, cu dezinfectant, alcool, clor sau apa şi săpun. Şi să nu uităm că există opt prototipuri de vaccin împotriva coronaviruslui, în timp ce tratamentele antivirale au intrat deja în teste. Sunt peste 80 de studii clinice care analizează acest tip de tratament.

Aşadar, de ce să ne păstrăm calmul?! Pentru că microbiologii spun că nu am fost niciodată mai bine pregătiţi pentru a lupta împotriva unei pandemii.

Localnici revoltați la Arad, din cauza că centrul de carantină se află în vecinătatea lor... Ministrul Muncii: Nu suntem în acest moment în situaţia de a închide instituţii publice/ Nu sunt de acord să se închidă ...
Cum știi dacă cineva e atras cu adevărat de tine, în funcție de zodie
De cele mai multe ori, între un bărbat și o femeie, o relație poate începe doar dacă cei...
Horoscopul zilei de 28 martie 2023. Taurii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 martie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x