Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Fenomen bizar în Argeș! Cerul s-a despicat și localnicii au trăit momente de groază (VIDEO)

Un fenomen extrem de bizar a stârnit panica printre români și mulți au trăit momente de groază atunci când cerul s-a despicat și ceva complet neașteptat s-a întâmplat.

Un fenomen extrem de bizar a stârnit panica printre români și mulți au trăit momente de groază atunci când cerul s-a despicat și ceva complet neașteptat s-a întâmplat.

Furturni puternice au lovit mai multe judeţe din ţară! Zece coduri portocalii de vijelii au emis meteorologii, în doar câteva ore. În Argeş, un fenomen bizar a împărţit o localitate în două anotimpuri! Cerul parcă s-a despicat și un covor de gheaţă a acoperit jumătate de sat, în timp ce în cealaltă jumătate abia dacă a plouat. Totul s-a întâmplat din cauza unui nor format la peste zece mii de metri altitudine.

Tornadă pe orizontală, surprinsă la Baia Mare! Oamenii, speriați: ”Ferească Sfântul! Așa ceva nu am mai văzut!”

Bucăţi de gheaţă cât nucile au înspăimântat mii de oameni, în Vâlcea şi Argeş. În doar câteva minute, grindina a distrus zeci de hectare de culturi.

Urgia a lovit în mod bizar pe o distanţă extrem de mică - de numai 300 de metri - în comuna Mălureni, devenită brusc localitatea celor două anotimpuri. În timp ce unii oameni curăţau gheaţa cu lopeţile, precum iarna, restul localnicilor nici nu bănuiau ce se întâmplă.

Fenomenul a apărut după formarea unui nor înalt, numit Cumulonimbus. De-a lungul unui front atmosferic rece, formaţiunea s-a dezvoltat extrem de repede până la peste 10 mii de metri altitudine. Vaporii de apă, duşi de curenţi de aer ascendenţi până în stratul superior, au îngheţat instant.

Pe toată traiectoria norului, din Deduleşti şi până în Zărneşti, Argeş, pământul a fost acoperit de grindină.

În Curtea de Argeş, norul a coborât şi a adus cu el vânt puternic şi precipitaţii. A plouat în mai puţin de o oră cât pentru o lună. În şuvoaiele puternice, balustrada unui pod, care trebuia reabilitat, s-a prăbușit. În Bistriţa-Năsăud, localnicii au fost martorii unui fenomen neobişnuit pentru zona lor. Pâlnii de tornadă au fost văzute în mai multe localități.

De mâine, se încălzeşte din nou în toată ţara. Doar în zonele montane vor mai fi, izolat, ploi.

Recomandari