- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu a fost achitat, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în dosarul retrocedărilor acordate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Decizia este definitivă.
ICCJ a admis, marţi, apelurile declarate de intimaţii apelanţi Valentin Vişoiu, Gheorghe Adrian Manole şi Florin Şerban Barbu , de inculpaţii apelanţi Horia Georgescu, Ingrid Luciana Mocanu, Neculai Nistor, Alexandru Florin Hanu, Remus Virgil Baciu, Ingrid Zaarour, Theodor Cătălin Nicolescu, Gheorghe Vişoiu, Marko Attila-Gabor, Mihnea Remus Iuoraş, Cătălin Constantin Canangiu şi Dorin Cornel Drula, precum şi de partea responsabilă civilmente SC Rom Consulting Co SRL împotriva sentinţei penale din 14 februarie 2018 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I Penală, pe care o desfiinţează în parte, în latură penală şi civilă.
ICCJ l-a achitat pe Horia Georgescu pentru abuz în serviciu.
Totodată, ICCJ a achitat-o pe Ingrid Zaarour pentru abuz în serviciu, a descontopit pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 6 luni de închisoare aplicată lui Mihnea-Remus Iuoraş prin sentinţa apelată în pedepsele componente, pe care le-a repus în individualitatea lor, adică patru ani închisoare pentru abuz în serviciu şi un an şi 6 luni închisoare aplicată printr-o sentinţa penală din 10 octombrie 2014 a Curţii de Apel Cluj. Iuoraş a fost achitat pentru abuz în serviciu.
De asemenea, ICCJ a descontopit pedeapsa rezultantă de 9 ani şi 4 luni închisoare aplicată lui Theodor-Cătălin Nicolescu prin sentinţa apelată în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor, respectiv: patru ani închisoare pentru abuz în serviciu, 8 ani închisoare pentru luare de mită. Instanţa l-a achitat pe Nicolescu pentru abuz în serviciu şi a menţinut pedeapsa de 8 ani închisoare pentru luare de mită.
Instanţa a achitat-o pe Ingrid Luciana Mocanu, pentru abuz în serviciu, iar în cazul lui Remus-Virgil Baciu a descontopit pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 4 luni închisoare aplicată prin sentinţa apelată în pedepsele componente, adică patru ani închisoare pentru abuz în serviciu, cinci ani închisoare aplicată printr-o sentinţa penală din 2013 a Curţii de Apel Bucureşti. Baciu a fost achitat pentru abuz în serviciu.
În cazul lui Marko Attila-Gabor, instanţa a descontopit pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare în pedepsele componente pe care le repune în individualitatea lor, respectiv patru 4 ani închisoare, pentru abuz în serviciu, trei ani închisoare aplicată printr-o sentinţa penală din 2012 pronunţată de Judecătoria Buzău Secţia Penală. Marko a fost achitat şi el pentru abuz în serviciu, fiind înlăturată dispoziţia privind menţinerea măsurii arestării preventive în lipsă.
De asemenea, a fost achitat Constantin-Cătălin Canangiu, pentru abuz în serviciu.
ICCJ a descontopit pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare aplicată lui Alexandru Florin Hanu prin sentinţa apelată, în pedepsele componente pe care le-a repus în individualitatea lor, respectiv patru ani pentru complicitate la abuz în serviciu, trei ani închisoare pentru luare de mită. Instanţa l-a achitat pe Hanu pentru complicitate la abuz în serviciu şi a menţinut pedeapsa de 3 ani închisoare pentru luare de mită, dar şi dispoziţiile cu privire la pedeapsa complementară şi accesorie. Din pedeapsă vor fi deduse perioada de reţinere, arestare preventivă şi arestul la domiciliu, de la 17 martie 2015 la 30 martie 2016 inclusiv.
ICCJ a mai dispus achitarea lui Gheorghe Vişoiu, pentru complicitate la abuz în serviciu, Dorin-Cornel Drulă, pentru complicitate la abuz în serviciu, Neculai Nistor pentru complicitate la abuz în serviciu, în acest caz lăsând nesoluţionată latura civilă a cauzei.
"Respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 30/F din data de 14 februarie 2018 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, pronunţată în dosarul nr. 3203/2/2015 (1897/2015)", a mai decis ICCJ.
Decizia ICCJ este definitivă.
În 14 februarie 2018, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu şi avocata Ingrid Mocanu au fost condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare, iar fostul deputat PNL Theodor Nicolescu a fost condamnat la nouă ani şi patru luni de închisoare, în dosarul retrocedărilor acordate de Autoritatea Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Decizia nu era definitivă.
În acest dosar, fusese condamnat la cinci ani de închisoare şi fostul deputat Marko Attila-Gabor.
În acest dosar, procurorii DNA au dispus, în 9 aprilie 2015, trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, precum şi a patru persoane care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.
Astfel, au fost trimişi în judecată foştii deputaţi Marko Attila şi Theodor Nicolescu, fostul preşedinte al ANI Horia Georgescu, Ingrid Zaarour, Mihnea Remus Iuoras, Ingrid Luciana Popa-Mocanu, Remus Virgil Baciu si Constantin Catalin Canangiu. De asemenea, au fost trimişi în judecată expertii evaluatori Gheorghe Visoiu, Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor si Dorin-Cornel Drula.
Dosarul a fost trimis initial instantei supreme, apoi a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, după ce Cătălin Theodor Nicolescu şi Marko Attila-Gabor au demisionat din Parlament.
Procurorii spuneau în rechizitoriu că cei 12 inculpaţi au produs un prejudiciu de 84.588.304 de euro.
Sursa : news.ro
Sfâșietor! Ce a făcut un câine din Iași, după moartea unui tânăr! Mii de oameni îl privesc cu milă | FOTO... Un câine al nimănui stă zi şi noapte în locul în care şi-a pierdut viaţa un student la Medicină Veterinară din judeţul I...