Live acumSerial: Adela (r)
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Gabriela Firea: 1.404 cazuri de gripă sezonieră, raportate de la cabinetele şcolare în această dimineaţă, doar din unităţile de învăţământ de stat

Primarul general Gabriela Firea afirmă că, marţi dimineaţă, cabinetele şcolare din unităţile de învăţământ de stat, au raportat 1.404 cazuri de gripă sezonieră, dar numărul cazurilor din Bucureşti este mult mai mare, municipalitatea neavând date de la şcolile private, medicii de familie şi spitale.

”În Bucureşţi au fost raportate azi dimineaţă, de la cabinetele şcolare medicale de stat, 1.404 cazuri de gripă sezonieră. 185 în Sectorul 1, 152 din S2, 224 în S3, 205 în S4, 240 în S5, 397 în S6. Cifra este valabilă doar pentru şcolile de stat. Această este cu mult mai mare, având în vedere că Primăria Capitalei, prin ASSMB, nu are pârghiile legale pentru a află datele din şcolile private, de la medicii de familie şi de la spitale. Este atributul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşţi, în subordinea Ministerului Sănătăţii”, a scris, marţi, pe Facebook, Gabriela Firea.

Aceasta acuză DSP Bucureşti că întârzie publicarea cifrelor reale din Captală, pe site-ul specializat figurând doar 92 de cazuri de gripă în Bucureşti.

”Ne întreabă presă cum de, şi la această ora, pe site-ul oficial al Institutului Naţional de Sănătate Publică, în dreptul Bucureştiului, figurează 92 de cazuri de gripă sezonieră. Cifra demult depăşită. Acest site oficial este up-datat cu informaţii de la DSP. Informaţii care întârzie să apară. În ceea ce ne priveşte, noi am trimis permanent datele privind creşterea numărului cazurilor de gripă. Ieri, aşa cum afirmăm la Comandament, în Bucureşţi erau 939 de cazuri de gripă, raportate de medicii din şcolile de stat”, a mai scris Firea.

Aceasta a reiterat ideea că primăriile nu pot închide şcolile.

”Decizia o ia Ministerul Sănătăţii, pe baza informaţiilor de la DSP, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi o comunică primăriilor. Deocamdată nu a fost declarată stare de epidemie de gripă la nivelul Capitalei”, a mai transmis Firea, care a precizat că STB intensifică măsurile de dezinfecţie a mijloacelor de transport şi va distribui măşţi sanitare.

Sursa : news.ro

Recomandari