Antena Căutare

Generaţia Pierdută, episodul 8: Trăiește visul american de 18 ani, în timp ce fratele său se luptă cu greutățile de la noi

La începutul anilor 90, soarta i-a aruncat pe Stejărel şi pe Adi într-un orfelinat din Suceava. De acolo, pe Stejărel l-au salvat americanii și a devenit Ryan. Dintr-un copil traumatizat, a ajuns un tânăr fericit că a găsit dragostea unei familii.

La începutul anilor 90, soarta i-a aruncat pe Stejărel şi pe Adi într-un orfelinat din Suceava. De acolo, pe Stejărel l-au salvat americanii și a devenit Ryan. Dintr-un copil traumatizat, a ajuns un tânăr fericit că a găsit dragostea unei familii.

În primăvara lui 1996, pe aeroportul din Pittsburgh, nişte americani se pregăteau să-l primească pe cel mai nou membru al familiei. Ryan nu avea cum să răspundă. Avea doi ani şi până atunci, toată lumea îl strigase Stejărel.

S-a născut la Suceava, în Gura Humorului. Mama lui avea probleme psihice şi a fost forţată să renunţe la el. La şapte luni, în decembrie 1994, a ajuns în orfelinatul din Suceava.

De 18 ani, Ryan trăieşte visul american. În 1996, soţii Osiniak l-au adus acasă, într-un orăşel din Virginia.

Articolul continuă după reclamă

DESTINE DIFERITE

O viaţă care a început aproape la fel cu cea a lui Stejărel a luat un drum complet diferit. Fratele lui Stejărel e acum în Timişoara. Andrei Cristinel sau Adi, cum i se spune, e cu doi ani mai mare. Lucrează în trei schimburi la o fabrică de anvelope şi stă cu chirie într-un fost cămin de nefamilişti de la marginea oraşului.

Şi-a început la fel viaţa. Tot în orfelinatul din Suceava, trimis acolo de aceleaşi circumstanţe. Dar şi pe el l-a salvat cineva. Liniştea n-a durat mult, însă. Mătuşa n-avea bani să-l ţină. Aşa că, în câteva luni, s-a întors în sistem. În 12 ani, Adi s-a plimbat pe la şase familii şi prin tot atâtea centre de plasament. Toate ferite de ochii lumii şi la uşa cărora nu se pun întrebări.

Citește aici mai multe despre povestea celor doi frați!

O bătrână de 72 de ani, săltată de mascați și dusă la DNA: Femeia și-a povestit drama la ”Acces Direct”... Oameni fără suflet! Copii abandonați într-o scară de bloc din Capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x