Antena Căutare

Gravida, dependenta de heroina, ajutata de medicii de la spitalul Universitar sa nasca prin cezariana

In tot haosul din sistemul sanitar, medicii romani reusesc sa faca minuni. La spitalul Universitar s-a reusit salvarea unei gravide dependenta de heroina si aducerea pe lume a unui copil sanatos. Din cauza drogurilor, inima femeii nu mai functiona normal.

Tanara de 21 de ani, dependenta de heroina, a ajuns la Spitalul Universitar in coma, cu putin timp inainte de ziua in care ar fi trebuit sa nasca. Medicii i-au facut, urgent, cezariana. Copilul era in afara pericolului.

Starea mamei a ramas insa grava. Inima ii batea cu greutate, iar medicii au descoperit si semnele unei infectii a creierului.

Cauza era o endocardita a valvelor inimii cu un germene, un stafilococ care se gaseste pe piele cauza cea mai probabila fiind injectiile nesterile.

Bacteria devoreaza muschiul inimii. Ecografia arata ca valva care trebuia sa fie elastica si subtire este ingrosata si nu se mai inchide acum perfect.

Microbul s-a instalat in organism si a otravit sangele care s-a ingrosat si curge lent. Oricand se pot crea cheaguri de sange. De aceea, spun medicii, ar fi aparut si cele opt micro-abcese de pe creierul tinerei.

Dupa zile intregi de lupta, eforturile doctorilor au avut efect.
A iesit din coma la sfarsitul primei saptamani de evolutie de terapie intensiva. Pacienta nu poate vorbi si are semipareza.

Printr-un bilet scris, femeia si-a intrebat medicii cu cine seamana copilul ei, ajuns acum in grija familiei tatalui.

O saptamana mai tarziu, mama a fost transferata la Spitalul Matei Blas. Aici, au reaparut complicatiile.


Inima ei ar putea sa reziste cu ajutorul unei proteze. Operatia este insa imposibila atat timp cat infectia persista. Medicii spera ca tanara sa raspunda la tratamentul puternic pe care il primeste acum. Din momentul in care starea ei se va stabiliza, va mai dura cel putin o luna pana la interventia pe cord.

Un copil a murit dupa ce a fost lovit de o ambulanta pe trecerea de pietoni... Barbatul care a jefuit sambata un magazin de bijuterii a fost prins...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x