Majorarea pensiilor si alocatiilor ar putea dezechilibra grav bugetul de stat, spun specialistii de la agentia de rating. Tocmai de aceea pensionarii ar putea primi de la 1 septembrie pensii mai mari doar cu 10 la sută, nu cu 40 de procente cum era prevăzut în lege.
Incertă este si majorarea alocatiilor, chiar dacă deputatii au decis ca dublarea acestora să intre în vigoare imediat şi nu din luna august, aşa cum dorea Executivul.
Guvernul susține că nu există bani pentru dublarea alocațiilor și majorarea cu 40% a pensiilor
Este greu de crezut că în condiţiile actuale pensiile vor mai fi majorate de la 1 septembrie cu 40 de procente, aşa cum era in legislatie. În nenumărate rânduri, guvernanţii au dat de înţeles că nu sunt bani pentru majorare. Inclusiv agenţiile de rating atrag atenţia că o majorare mai mare de 10 la sută este periculoasă pentru economia României, care oricum este serios afectată de criza sanitară. Incertă este însă si dublarea alocațiilor, chiar dacă deputaţii au decis ca majorarea să intre în vigoare imediat şi nu din luna august, aşa cum dorea Executivul.
Ministrul Finanțelor admite că nu există bani pentru dublarea alocațiilor în acest an, că legea care a decis asta este neconstitițională și că, dacă, în final, ea va fi declarată constituțională, dublarea alocațiilor ar putea fi amânată. Peste 3 milioane şi jumătate de copii ar urma să beneficieze de legea adoptată în Parlament. Documentul prevede creşterea alocaţiilor de la 150 la 300 de lei pentru copiii între 2 şi 18 ani şi de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru cei cu handicap.
Focar de coronavirus în corul care susține rugăciunile şi cântările la sfintele Liturghii din Iaşi, transmise la tv! Pre... Grădinițele private se deschid după data de 15 iunie. După trei luni, părinții își vor putea duce copiii în sălile de cl...