Antena Căutare

Harta batranetii si a tineretii din Romania: Care sunt regiunile cu cei mai multi batrani

In tara noastra exista o populatie imbatranita, iar perspectivele nu sunt optimiste. Peste 15% dintre locuitorii Romaniei au peste 65 de ani. Muntenia este cea mai imbatranita regiune, cu o pondere de 16,8% a varstnicilor. La polul opus se situeaza Bucuresti-Ilfov, unde 14,1% din populatie are  peste 65 de ani.

Confrom ultimului recensamant, citat de EVZ.ro, judetul cu cea mai imbatranita populatie este Teleorman. Aici, ponderea varstnicilor ajunge la 21,8%. De asemenea, Teleorman este un judet in care numarul deceselor a fost cu 4.058 mai mare decat cel al nasterilor, in 201.

Urmatorul judet in care ponderea varstnicilor este mare, de 18,6% este Giurgiu. In topul populatiei imbatranite urmeaza judetele Buzau, Valcea, Olt, Calarasi si Dolj.

Banatul, Moldova, Transilvania si Bucurestiul sunt la polul opus al topului, avand cea mai mica pondere a populatiei imbatranite. Un procent al populatiei sub media nationala este in Satu-Mare (12,4%), Iasi (12,6%) si Constanta (12,6%), aici fiind cei mai tineri romani.

Cod galben de vant puternic: Sapte drumuri nationale au fost inchise... Doi infractori cu experienta au cazut in plasa unei batrane din Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x