Antena Căutare

Harta fricii in Capitala: Vezi aici care sunt cele mai periculoase cartiere

Bucurestiul are o harta a fricii! Ce inseamna asta? O impartire clara a zonelor periculoase. Culmea e ca ideile preconcepute bat datele statistice. Zonele in care au loc cele mai multe furturi sunt vazute de bucuresteni ca sigure iar Rahova, Pantelimon si Ferentari raman locurile pe care toata lumea le ocoleste, chiar daca infractionalitatea a scazut serios acolo

Spargerea locuintei este o grija pe care o are aproape orice locuitor al Capitalei, fie ca sta in nord sau in sud. Familia Delcea locuieste in Rahova de 35 de ani. Pentru cei doi batrani, usa incuiata si plimbarile la lumina zilei sunt litera de lege. “Inainte, cand eram tanara, ieseam cu copilul dar nu era chiar asa, sa intre peste batrani sa ii omoare pentru 10 lei. La noi usa se incuie mereu, nu sta niciodata deschisa, incuiem, cu siguranta, cu tot”, spune femeia. Chiar si asa, nu ar renuta la cartierul in care au trait jumatate din viata pentru nicio alta zona a Capitalei.

De altfel, un studiu privind frica locuitorilor din Capitala ii da dreptate Mariei. Cei mai multi bucuresteni nu privesc deloc cu ochi buni cartierele cunoscute ca rau famate. Mai mult, chiar daca in aceste zone infractionalitatea a scazut in ultimii ani, prejudecata ca Rahova, Pantelimon si Ferentari sunt zone periculoase se transmite de la o generatie la alta.

La polul opus, nordul, centrul si vestul sunt percepute ca fiind sigure, siguranta neconfirmata de statistici. De exemplu, cele mai multe jafuri si furturi din buzunare sunt inregistrate in centrul Bucurestiului.

Singuri cu Dumnezeu: Sate intregi din Galati sunt izolate din cauza zapezii... In culmea disperarii: Un barbat de 57 de ani, din Iasi, cere sa fie eutanasiat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x