Organizația Mondială a Sănătății, noi precizări despre hidroxiclorochină: ”Nu reduce mortalitatea pacienților infectați cu coronavirus!” Toate testele clinice au fost oprite

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au făcut noi precizări despre efectele pe care le are hidroxiclorochina în cazul persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății, noi precizări despre hidroxiclorochină: ”Nu reduce mortalitatea pacienților infectați cu coronavirus!” Toate testele clinice au fost oprite

Organizația Mondială a Sănătății a decis să oprească testele clinice cu hidroxiclorochină în calitate de potenţial tratament pentru bolnavii de COVID-19 spitalizaţi.

“Probele interne aduse de Essai Solidarity/Discovery, probele externe aduse de Essai Recovery şi probele combinate aduse de aceste două teste în mare parte aleatorii, puse împreună, sugerează că hidroxiclorochina - când e comparată cu tratamentele obişnuite ale pacienţilor spitalizaţi pentru COVID-19 - nu are ca rezultat reducerea mortalităţii acestor pacienţi”, a declarat doctorul Ana Maria Henao Restrepo, de la OMS, în cursul unei conferinţe de presă virtuale la Geneva.

Alertă într-o comunitate de români din Germania. O persoană a murit, iar alte 37 au fost infectate cu noul coronavirus. Totul ar fi pornit de la un preot

Astfel, potrivit Recovery, primul test clinic realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie, hidroxiclorochina nu are efecte benefice în cazul pacienților cu COVID-19.

“Pe baza acestor analize şi a studiului probelor produse (...), după deliberări, s-a concluzionat că hidroxiclorochina va fi retrasă din Essai Solidarity”, a spus miercuri doctorul Ana Maria Henao Restrepo.

„Un medicament de 25 de lei m-a vindecat de coronavirus!” Infectată cu COVID-19, a fost la un pas de moarte. Ultima speranță a medicilor a fost șansa ei la viață

Această decizie vine la scurt timp după ce autoritățile din Statele Unite ale Americii au au retras autorizaţia de a folosit în urgenţă două tratamente antipaludice contra COVID-19, clorochina şi hidroxiclorochina, promovate de preşedintele Donald Trump. De asemenea, utilizarea acesteia a fost interzisă și în Franța, de pe 28 mai.

Ultimele știri