Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:50Observator Special

Hoţii nu au vacanţă de Sărbători! În Ploieşti, doi indivizi au înscenat un accident

Mare grijă în perioada sărbătorilor! Hoţii inventează noi metode prin care încearcă să facă rost de bani. În Ploieşti, doi indivizi au înscenat un accident. Unul dintre ei a pretins că a fost lovit cu maşina de o femeie care parca. Voiau să o şanteje pentru a nu merge la poliţie. Şi nu este singura metodă folosită de escroci.

Zilele trecute, doi indivizi au încercat să dea lovitura în Ploieşti. Au dat târcoale unui bloc şi au pândit o şoferiţă care se pregătea să parcheze cu spatele. Când femeia a pornit motorul, unul dintre ei a lovit cu pumnul în autoturism şi s-a aruncat la pământ.

Sorin Buduleanu, martor: Ţinându-se de picior că "Aaaaaau!", că m-ai lovit, că îmi rupi picioarele, mă omori femeie, că eşti nebună, nu te uiţi în oglindă". Celălalt bineînţeles că a venit imediat, că "Vai, dom'ne, nu vă uitaţi ce faceţi!". Femeia a ieşit speriată, panicată din maşină, se ţinea de inimă

Interpretarea hoţilor a fost atât de convingătoare încât femeia a muşcat momeala. Ce nu ştia niciunul dintre ei este că întreaga scenă a fost urmărită atent de la fereastra unui apartament.

Greşeala făcută de victima la ocazie a fost faptul că a dat cu pumnul în maşină şi a căzut înainte ca şoferiţa să plece de pe loc. Acela a fost şi momentul în care martorul de la geam l-a urmărit.

Martorul a avertizat-o pe şoferiţă că totul a fost un moment bine regizat. Deconspiraţi, cei doi indivizi au dispărut. În cazul în care aţi fost victima unei astfel de înşelătorii, trebuie să sunaţi la poliţie.

În plus, camerele video care vă ghidează când parcaţi vă pot ajuta să aflaţi adevărul, dacă întâlniţi astfel de oameni care pretind că au fost loviţi cu maşina.

Marian Popescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova: Orice filmare, orice poate fi surprins pe orice tip de cameră video, poate avea o importanţă covârşitoare în instanţă

Hoţii mai au şi alte metode, în această perioadă. Doi bărbaţi au reuşit să înşele mai multe persoane din Prahova şi Ilfov după ce au propus o afacere greu de refuzat.

Vindeau un smartphone de ultimă generaţie cu doar 2.000 de lei, deşi acesta costă dublu în magazin. În aceste imagini, unul dintre indivizi încearcă să-i vândă telefonul unui angajat de la un magazin de accesorii GSM şi, exact ca la alba-neagra, a bulversat victima care s-a trezit în cele din urmă cu un telefon fără valoare.

Recomandari