Antena Căutare

HRISTOS A INVIAT!

Lumina de la Mormantul Sfant a ajuns la Bucuresti cu un avion particular. Acelasi avion a dus lumina luata de la Mormantul Sfant in Baia Mare si in Moldova. Preafericitul Parinte Daniel a tinut slujba de Inviere la Patriarhia Romana, iar la Catedrala Sfantul Iosif s-au facut multe pregatiri pentru ca, in acest an, catolicii si ortodocsii sarbatoresc Pastele in aceeasi zi.



Ca in fiecare an, Noaptea Invierii a fost una inedita la malul marii. Arhiepiscopia Tomisului a organizeazat nu una, ci doua slujbe pe plaja: una la Constanta si una la Mangalia. Lumina a fost adusa la malul marii cu salupe.

Lumina de la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim a ajuns pentru prima oara in Romania anul trecut. Flacara Sfanta a ajuns la Bucuresti, Brasov, Sibiu, Suceaba, Constanta si la manastirile din Bucovina.

Sfanta Lumina a fost dusa in toate colturile lumii, inclusiv in Romania. Flacara a ajuns pe Aeroportul "Henri Coanda", adusa de un episcop roman, apoi a fost transmisa bisericilor din toata tara.

24.000 de politisti au fost mobilizati pentru noaptea de inviere in intreaga tara, tocmai pentru ca evenimentele sa se desfasoare fara probleme. Masuri speciale au fost luate si pe sosele. 650 de radare au fost scoase pe principalele drumuri nationale in perioada Sarbatorilor de Paste. Ca in fiecare an, cea mai mare aglomeratie se asteapta pe Valea Prahovei, in Moldova si pe litoral.

Marile magazine... Hot prins dupa dara de sange...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x