Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

I-a luat picioarele, i-a distrus viitorul, acum își bate joc de ea, cu „ajutorul” justiției române: „Asta vor!”

Și-a pierdut picioarele în 2015. Un accident de mașină a legat-o pentru tot restul vieții de un scaun cu rotile. Patru ani mai târziu, dreptatea încă nu s-a făcut. Asistentul maternal care o crește pe tânără de când era copil își urlă disperarea pe holurile instanței: „Amână, amână, se prescrie și la revedere!”

Paralizată în urma unui accident, așteaptă să se facă dreptate de aproape cinci ani

Mediafax

A fost lovită de o mașină în 2015. De atunci, n-a mai făcut niciun pas. Astăzi, la aproape cinci ani de la accident, dosarul în care șoferul vinovat este judecat pentru vătămare corporală din culpă a ajuns la al cincilea termen. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Iaşi abia în 28 decembrie 2018, la trei ani de la producerea accidentului.

La termenul de marți, asistenții maternali care i-au fost părinți tinerei de când avea un an au decis să o aducă și pe ea la instanță. Ședința de judecată a durat mai puțin de o oră. La final, când magistraţii au dat o nouă amânare în dosar, familia fetei a vorbit despre faptul că şoferul îşi doreşte ca fapta penală să se prescrie.

„Justiţia în România! Au aprobat să aducă alte probe, cu toate că sunt probe la dosar, expertize făcute, absolut tot. (...) Au amânat cu toate că sunt probe suficiente, mai mult decât suficiente. Problema se pune că se amână procesul ca să expire termenul, să se prescrie. Asta vor avocaţii lui. Amână, amână şi se prescrie, la revedere!”, a declarat Ştefan Olariu, asistentul maternal care are grijă de fata rănită în accident.

„O nouă strategie de tergiversare. (...) Se amână din nou pentru că vor să fie audiaţi din nou martorii, martori care au fost audiaţi timp de 4 ani la poliţie, la parchet. (...). Asta urmăresc de fapt, să nu răspundă penal. Şi mai este un an şi câteva luni şi fapta urmează să se prescrie”, a spus Sandra Grădinaru, avocata familiei fetei.

Șoferul și-a schimbat declarația

Avocatul familiei tinerei aduce acuzații grave. Potrivit acesteia, şoferul şi-a schimbat declaraţia dată după accident şi a depus la dosar o expertiză care arată că impactul a avut loc la 20 de metri de trecerea de pietoni, şi nu pe zebră.

„După ce iniţial, şi în raportul poliţiei apare inculpatul cu declaraţii şi planşe foto, aşezat pe mijlocul trecerii de pietoni, el însuşi indicând locul producerii accidentului mijlocul trecerii de pietoni, după doi ani jumătate (...) nu mai recunoaşte faptul că ar fi lovit-o. El spune că accidentul s-ar fi petrecut la 20 de metri de trecerea de pietoni. În cauză, procurorul şi cu poliţia, la solicitarea familiei Olariu, prin mine, s-a efectuat o expertiză criminalistică (...) şi expertul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice a susţinut faptul că locul producerii accidentului este trecerea de pietoni. Familia Olariu nu a avut bani să îşi angajeze expert consultant, însă inculpatul şi-a angajat expert consultant şi expertul lui afirmă că locul producerii accidentului e la 20 de metri, deci îl contrazice şi pe expertul desemnat de către Institutul Naţional de Expertize Criminalistice, contrazice şi poliţia, şi martorii, contrazice pe toată lumea, motiv pentru care am formulat pe numele acestui expert o plângere penală de mărturie mincinoasă”, a declarat Sandra Grădinaru.

Familia Olariu, asistenţii maternali care au grijă de fată de când aceasta avea un an, îşi doreşte să o trateze la un spital din străinătate, dar tratamentul este mult prea costisitor şi aşteaptă finalul procesului pentru a primi bani din asigurarea RCA a şoferului.

Mai multe detalii despre acest caz șocant, puteți citi pe Mediafax.