Antena Căutare

Iasi: Prinsi in flagrant in timp ce retrageau un milion de dolari de la o banca

Trei cetateni straini sunt cercetati pentru frauda bancara. Ei au fost prinsi in flagrant in timp ce incercau sa retraga aproape un milion de dolari de la o banca din Iasi.

Potrivit unui comunicat de presa al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, trei barbati, un cetatean israelian de 42 de ani, un cetatean moldovean de 37 de ani si un cetatean moldoveano-ucrainean de 54 de ani, sunt cercetati de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iasi.


Cei trei, prin atacuri informatice, au obtinut datele de logare la conturi de internet banking apartinand unor persoane din Italia sau Statele Unite ale Americii si, prin logare la conturile acestora, au ordonat transferuri bancare neautorizate in conturile unor societati comerciale apartinand inculpatilor. Ulterior, pentru disimularea provenientei ilicite a sumelor de bani, prin intermediul unor operatiuni comerciale fictive, acestea erau transferate in alte conturi sau ridicate in numerar de catre membrii grupului infractional.


Cei trei au fost retinuti pentru 24 de ore, pentru constituire a unui grup infractional organizat, acces neautorizat la un sistem informatic, efectuarea de operatiuni financiare frauduloase si spalare de bani.

La un pas de o noua tragedie! Un incendiu a izbucnit la maternitatea din Drobeta Turnu Severin... Generalul Valeriu Gaichuk, arestat pentru 29 de zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x