Live acumX Factor
Prime Time 20:30X Factor

Iaşi intră în stare de urgenţă. Oamenii pot ieşi din case fără declaraţie pe propria răspundere. Anunț de ultim moment al autorităților locale

Oamenii pot ieşi din case fără declaraţie pe propria răspundere, dar în rest, toate regulile din starea de urgenţă se aplică din nou: nu mai au voie buluc în pieţe şi în autobuz, iar masca e obligatorie chiar şi în aer liber în zonele aglomerate.

Sunt măsuri de prevenţie, spun autorităţile, care speră că aşa vor reuşi să ţină în frâu răspândirea epidemiei. Comitetul de Urgenţă a decis ca regulile care se aplicau în perioada stării de urgenţă să intre din nou în vigoare.

Reguli impuse locuitorilor din Iași, aceleași cu cele din perioada de urgență

Printre măsurile impuse de autoritățile ieșene se numără accesul restricționat al pasagerilor din mijloacele de transport în comun și limitarea scaunelor disponibile. Nu vor putea urca în autobuze cei care nu au măşti de protecţie şi o temperatură mai mare de 37.4 grade Celsius.

Citește și: Încă un județ ar putea intra în carantină! Sunt 17 focare active de coronavirus, inclusiv la Poliţie, în spitale și la ISU

Şi accesul în pieţe va fi restricţionat. Vor putea face cumpărăturile maximum 100 de persoane simultan. Tarabele vor fi acoperite şi vor exista dezinfectanţi la fiecare masă. Dezinfectate vor fi şi străzile oraşului, în fiecare noapte, iar bătrânii vor fi ajutați să-și asigure toate cele necesare, pentru a ieși cât mai puțin din case.

Regulile se vor aplica timp de două săptămâni urmând ca o nouă decizie să fie luată în funcţie de evoluţia pandemiei.

Recomandari