Antena Căutare

Iesenii, clujenii si bucurestenii, campioni la cautat etnobotanice pe Internet

Angajatii institutiei, alaturi de alte ONG-uri partenere in acest proiect, au monitorizat continutul mai multor surse de informatii online - site-urile care vand etnobotanice, interogarile facute pe motoarele de cautare, forumurile si retelele sociale pe care se discuta despre etnobotanice. "Cele mai multe cautari (legate de etnobotanice - n.r.) sunt din Iasi, Cluj si Bucuresti", sustin reprezentantii ANA.


Reprezentantii institutiei au facut o cercetare a riscurilor generate de drogurile legale, incluzand si "dimensiunea online a fenomenului".

"In anul 2008 se observa un interes timid pentru etnobotanice, un varf de interes fiind inregistrat in prima parte a anului 2010. Tendinta de crestere se reface spre toamna anului 2010, iar in ultimele luni ale anului 2010 exista o usoara tendinta descrescatoare, urmata iar de o revenire puternica si de o scadere in aprilie 2011", se arata intr-un comunicat al ANA dat publicitatii luni.

Cei de la ANA mai afirma ca scaderile si revenirile interesului pentru etnobotanice "corespund temporal cu anumite masuri legislative de punere sub control a unor substante de tip droguri legale".

Un alt studiu al dimensiunii online a fenomenului etnobotanicelor, facut in 2009 de Observatorul European de Monitorizare a Drogurilor si Adictiilor, reusea sa identifice magazinele online care vindeau droguri usoare. Conform acelui studiu, peste o treime dintre aceste magazine, 37 la suta, se aflau in Marea Britanie, in timp ce in Romania erau localizate doar sapte la suta dintre cele identificate.

sursa: Jurnalul

IMAGINI SOCANTE! Pascani: O fata de 18 ani, batuta crunt de iubit... Incendiul devastator din Delta, provocat de o tigara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x