Reprezentantii institutiei au facut o cercetare a riscurilor generate de drogurile legale, incluzand si "dimensiunea online a fenomenului".
"In anul 2008 se observa un interes timid pentru etnobotanice, un varf de interes fiind inregistrat in prima parte a anului 2010. Tendinta de crestere se reface spre toamna anului 2010, iar in ultimele luni ale anului 2010 exista o usoara tendinta descrescatoare, urmata iar de o revenire puternica si de o scadere in aprilie 2011", se arata intr-un comunicat al ANA dat publicitatii luni.
Cei de la ANA mai afirma ca scaderile si revenirile interesului pentru etnobotanice "corespund temporal cu anumite masuri legislative de punere sub control a unor substante de tip droguri legale".
Un alt studiu al dimensiunii online a fenomenului etnobotanicelor, facut in 2009 de Observatorul European de Monitorizare a Drogurilor si Adictiilor, reusea sa identifice magazinele online care vindeau droguri usoare. Conform acelui studiu, peste o treime dintre aceste magazine, 37 la suta, se aflau in Marea Britanie, in timp ce in Romania erau localizate doar sapte la suta dintre cele identificate.
sursa: Jurnalul