Antena Căutare

Cum se face în România! Imagini cu decontaminarea ambulanței în care a fost transportat pacientul bolnav de coronavirus

Românul din Gorj, depistat pozitiv cu coronavirus, a fost adus cu o ambulanță la Institutul Matei Balș din Capitală, acolo unde se află complet izolat. Deși este asimptomatic, nu prezintă febră, tuse sau alte dureri, acesta a contactat Covid-19, cel mai probabil de la italianul venit în România săptămâna trecută.

Imagini în exclusivitate au fost prezentate la Antena 3 cu decontaminarea ambulanţei speciale care l-a adus la Institutul Matei Balş din Bucureşti pe primul pacient român infectat cu noul coronavirus.

La scurt timp după ce pacientul a fost introdus în camera specială de izolare, autospeciala în care a fost transportat a fost supusă procedurilor stricte de decontaminare. În imagini se poate vedea procedura, precum și felul în care au fost echipați membrii echipei medicale. Aceștia au fost și ei supuși procedurii de decontaminare.

Citește și: Primele informații despre stare de sănătate a românului infectat cu coronavirus! Bărbatul din Gorj a ajuns la Institutul ”Matei Balş” din Capitală

Ce se întâmplă cu medicii, asistenții, ambulanțierii care au luat contact cu bolnavul

Echipamentul individual de protecţie a fost dezbrăcat şi plasat în containere sepciale, iar membrii echipei au urmat paşii prevăzuţi în proceduri, spălatul pe mâini cu apă şi săpun şi folosirea unor dezinfectanţi speciali, mai scrie sursa citată.

Cine este primul român care a contactat noul coronavirus

Conform primarului comunei Prigoria, de care aparţine satul în care locuieşte tânărul, acesta are 25 de ani și este angajat la o firmă la care cetăţeanul italian este patron.

Citește și: Coronavirus în România. În casa bărbatului din Gorj, infectat Covid-19, mai sunt șapte persoane, toate cu rezultat negativ

Primarul a explicat la Antena 3 că tănărul locuia cu părinţii şi cu bunicii. De asemenea, conform edilului, prietena tânărului este şi ea izolată, dar la Târgu Jiu.

De asemenea, edilul a precizat că bărbatul a participat recent, alături de alte persoane din sat, la o petrecere.

Precizări ale CNAS privind concediul medical pentru carantină: Certificatele pot fi emise la o dată ulterioară dar numai... Coronavirus România. Medicii avertizează: "Transmiterea se face pe calea aerului. Cei mai afectați vor fi cei de pe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x