Antena Căutare

Imagini revoltătoare la Bicaz! Lacul Izvorul Muntelui, plin de GUNOAIELE din curțile localnicilor

Lacul Izvorul Muntelui a fost invadat de zeci de tone de sticle de plastic, buşteni şi tot felul de mizerii luate de inundaţii din curţile localnicilor.

Lacul Izvorul Muntelui a fost invadat de zeci de tone de sticle de plastic, buşteni şi tot felul de mizerii luate de inundaţii din curţile localnicilor.

Cantitatea mare de deșeuri a fost adusă de viiturile de la sfârșitul săptămânii trecute, când cantitățile mari de precipitații din zona Moldovei au dus la inundații care au produs la rândul lor importante pagube materiale. Între acestea se înscrie și aceasta nouă invazie a gunoaielor pe „Marea dintre Munți", așa cum mai este denumit Lacul Izvorul Muntelui.

Autorităţile au apelat la lege pentru a determina cine trebuie să se ocupe de ecologizarea zonei.

Sunt 45 de tone de gunoaie, de 3 ori mai multe decât s-au colectat ultima dată. În plus, zeci de tone de buşteni şi alte deşeuri au fost luate de viituri din curţile oamenilor. Şi aceasta pentru a doua oară în ultimele două luni.

„Aceste acumulări sunt acumulări pe care le administrează Hidroelectrica. Ei au transmis faptul că deși folosesc ei apă din aceste acumulări trebuie să întrețină Apele Române luciul de apă curat. S-a făcut un demers în instanță. Într-o primă soluție dată de instanță, Hidroelectrica trebuia să facă acest lucru. Au făcut recurs”, a spus Ioan Deneș, ministrul Apelor și al Pădurilor.

Hidroelectrica nu a vrut să comunice niciun punct de vedere, însă conform unor surse vor cere sprijin autorităţilor locale de mediu.

În fiecare an se cheltuie peste 60 de mii de euro pentru ecologizare numai pe Lacul Izvorului Muntelui. Sunt fonduri alocate atât de Hidroelectrica, cât şi de agenţii economici care au nevoie ca zona să fie curată pentru a atrage turiştii.

Caz REVOLTĂTOR în Timișoara! O bătrână era prizonieră într-o groapă de gunoi. Salvatorii au avut nevoie de măşti şi bute... SCANDAL URIAȘ pe tema alimentelor congelate! Au fost retrase de la vânzare din mai multe produse. Pericolul pe care l-ar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x