- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Imagini video cu atacul din Delta Dunării scot la iveală o situaţie halucinantă. Pe canale se circulă cu viteză şi fără a respecta reguli, una dintre cele mai recente şicanări pe apă având loc în faţa unor copii. Un ghid turistic a fost atacat cu cioburi.
În imagini surprinse în urmă cu trei zile pe un canal al Deltei Dunării, unde limita de viteză este de 15 kilometri pe oră, se vede cum o barcă de viteză trece pe lângă o şalupă. La un moment dat, aproape că intră în mal. Însă, întoarce ca la un drift, iar când ajunge din nou lângă ghid, unul dintre pasageri aruncă în el cu un pahar din sticlă.
În şalupă erau nouă ornitologi nemţi veniţi în Deltă să studieze păsările. Ghidul, cel rănit de cioburi, a ajuns la spital.
„Am fost foarte norocos că nu mi-a atins alte părţi ale feţei. Dacă-mi pierdeam ochiul îmi pierdeam pâinea de la gură pentru eu cu asta mă ocup, cu observaţia păsărilor”, a spus ghidul.
„Barca din faţă a făcut o manevră care ne-a îngustat accesul pe canal. 1.08 Singura manevră de evitare a unei coliziuni a fost să trecem prin stuf. De pe barca cealaltă ni s-au adus numeroase injurii, gesturi obscene”, a spus o persoană din barca de viteză.
Aşa s-ar fi ajuns ca ambarcaţiunea în care se afla omul să intre într-o urmărire ce a degenerat chiar sub ochii unor copii.
„Ne aflam mai multe familii cu copii minori în această barcă. A fost o reacţie necontrolată pe care amicul meu şi-a asumat-o. Va răspunde în faţa organelor penale, aşa cum cere legea. Am arătat imaginile şi unui inspector ecologic al Rezervaţiei”, a mai spus o persoană aflată în barca de viteză.
Pe tot teritoriul Rezervaţiei viteza maximă este de 15 kilometri pe oră, cu mici excepţii.
Potrivit guvernatorului Deltei Dunării, Mălin Mușetescu, vor fi dublate amenzile pentru cei care nu respectă regulile de circulație.
Rezervaţia Deltei Dunării este unică în Europa. Atrage peste 200 de mii de turişti în fiecare an. Este o zonă protejată, unde există reguli. Limitarea vitezei la întâlnirea cu o altă barcă, protejarea vegetaţiei şi a veieţuitoarelor din apă şi de pe mal şi respectarea mediului prin lipsa zgomotului şi a mizeriei. Altfel, pot fi distruse speciile rare ale Biosferei.
Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.
Sorin Oprescu a fost condamnat la închisoare cu executare! Sentinţa nu este definitivă. Câți ani ar putea petrece după g... „I-a băgat mâna în gât, i-a dat o palmă peste faţă şi a tras-o de păr”. Scandal la o grădiniţă din București! O educatoa...