Antena Căutare

Impresionant! Nu are maini si nici picioare, dar munceste din greu ca sa-si asigure traiul

Este o jumatate de om, dar are suflet cat pentru un om si jumatate. S-a nascut fara maini si fara piciorul drept, dar asta nu l-a impiedicat sa trudeasca pentru fiecare colt de paine si pentru fiecare ban castigat. Nea Ion Benim din satul vrancean Prahuda nu a cersit niciodata, chiar daca unii i-au spus ca ar castiga bani frumosi de pe urma handicapului sau. Se incapataneaza sa arate lumii ca demnitatea nu are pret.

Este asa de cand se stie. S-a nascut fara maini si fara piciorul drept. Scoala nu a facut si nici insurat n-a fost vreodata. Si-a inghitit lacrimile cand satenii il strigau in fel si chip. Cat i-a trait mama, si-a gasit linistea in ochii ei. Cand a pierdut-o, insa, a invatat ca doar singur se poate salva.

Ca sa mai castige un ban, nea Ion a facut carausie in satele vecine. Si-a inhamat singur calul la caruta si a carat lemne din padure. Acum, insa, puterile i-au slabit si i-ar prinde bine un ajutor in gospodarie. Pentru nea Ion, calul din ograda ii tine loc de picioare. Drumurile pe care n-ar reusi sa le faca singur, le bate cu ajutorul lui. Asa ajunge sa-si ia paine de la magazinul din sat.

Suflet mare, Ion Benim are grija si de o matusa nevazatoare, de 72 de ani. Numai el stie cat munceste ca sa hraneasca doua guri. Ii lipsesc multe, dar nu-si doreste ceea ce nu poate avea. Nu a cersit niciodata, desii unii i-au spus, mai in gluma, mai in serios, ca ar castiga bani frumosi din handicapul sau.

S-a impacat cu gandul ca Dumnezeu l-a lasat "neterminat" si i-a pus in spate o cruce mai grea decat a altora. O duce drept, cinstit, aratand lumii ca nimeni nu-i poate cumpara demnitatea. Zambeste amar cand oamenii ii spun jumatate de om. Nu are resentimente si dovedeste oricui ca are suflet cat pentru un om si jumatate.

EXCLUSIV! O familie din Brasov si-a scos organele la vanzare pentru a nu ramane fara casa... O infirmiera din Iasi, concediata pentru ca a dansat lasciv in fata pacientilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x