Antena Căutare

În pandemie, salariu redus pentru părinţi. Care este modalitatea de plată a zilelor nemuncite și care sunt condițiile

A fost stabilit şi modul de acordare şi de plată a zilelor libere pentru părinţi când cursurile sunt suspendate: pentru fiecare zi liberă, angajatorul acordă părintelui o indemnizaţie de 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut.

Unul dintre părinți trebuie să primească din partea angajatorului 75% din salariul de bază în perioada în care școlile și celelalte unități de învățământ rămân închise temporara din cauza pandemiei de coronavirus.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 277. România a efectuat, până în prezent, mai puțin de 5.000 de teste

Atenție, de aceste zile libere beneficiază doar unul dintre părinți asta doar în cazul în care vârsta copilului nu este mai mare de 12 ani.

Pentru a beneficia de aceste zile libere trebuie făcută o cerere căte angajator în care se atașează certificatul de naștere al copilului și o declarație pe proprie răspundere dată de celălalt părinte prin care își asumă că nu și-a luat și el un astfel de concediu.

Strigăt de ajutor pentru medici, expuși zilnic riscului de infectare cu coronavirus: Nu au ajuns măștile și echipamentele în spitale

De aceste zile nu beneficiază cei care se află deja în șomaj tehnic, care se află în concediu de creștere al copilului sau care se află în concediu de odihnă.

Franța își cere înapoi cetățenii blocați în alte țări. "Nu îi lăsăm rătăciți!" Un avion special o să-i adune pe toți

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu produse sanitare şi cu ech... Cazare gratuită pentru medici, asistente și oamenii legii care luptă împotriva coronavirusului! Promisiunea afarceristul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x