Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Mii de români de lângă București, otrăviți zilnic! Aici sunt cele mai multe cazuri de cancer! „Am văzut oase și picioare aduse de la spital”

La mică distanță de București există un loc despre care specialiștii spun că ar avea cea mai mare incidență de cazuri de cancere și leucemii, afecțiuni grave cauzate mai ales din cauza poluării și a existenței unui mediu toxic, totul sub ochii autorităților, care privesc indiferente, fără să ia măsuri.

Situație șocantă la Brazi, în Prahova, locul unde incidența de cancere și leucemii este la cele mai mari cote!

Se întâmplă totul în satul Brazii de Sus din județul Prahova, un loc aflat în apropiere de Ploiești și la 56 de kilometri de București, adică la 50 de minute de mers cu mașina!

Aici se află un incinerator, în incinta parcului industrial Brazi, unde sunt colectate diferitele deșeuri ce urmează să fie arse. Totuși, ochii curioșilor și ai presei au descoperit că tot aici se petrec și nereguli grave, ce se pot transforma în probleme de termen lung.

Muncitorii au fost văzuți manevrând tomberoanele de gunoi fără costume speciale de protecție și chiar și fără mănuși. Și doar mirosul de gunoi al locului te poate face să înțelegi că mediul este unul cât se poate de toxic. Mirosul emanat în urma incinerărilor pare să nu-i mai deranjeze.

Imagine surprinsă de un martor

Totuși, acest miros afectează cei mai bine de 8.000 de locuitori ai comunei.

„Miroase a mortăciune, iar fumul se vede de la vreo 20 de kilometri”, spune Ioan Andrei, un localnic din satul Brazii de Sus, care spune că a văzut „picioare și oase aduse de la spitale aduse aici pentru a fi arse”.

Și declarația omului pare să fie susținută de numeroase poze și filmări apărute pe Facebook, imagini macabre ce stau mărturie pentru indiferența autorităților locale, care nu se gândesc la consecințe.

La acest incinerator sunt arse, pe lângă deșeurile industriale, inclusiv „deșeuri medicale periculoase” care provin de la spitalele din Prahova, Buzău, Dâmbovița, Sibiu, Argeș și București. Incineratorul a fost inaugurat în 2011, o investiție de aproape cinci milioane de euro.

Pe Facebook au fost postate inclusiv imagini cu viermi scăpați pe jos, în incinta societății.

Șocant este faptul că autoritățile cunosc situația, dar o neagă. Mai exact, în luna august a acestui an a fost întocmit un raport al Corpului de Control din cadrul Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), ce ulterior a fost precentat ministrului Mediului de la acea vreme, Grațiela Gavrilescu. Printr-o ironie a sorții, ea este rezidentă în Prahova.

Datele au arătat că situația este una de-a dreptul alarmantă: nivel periculos la „indicatorii de morbiditate și mortalitate” înregistrați în județul Prahova. În localitatea Brazi, rata de incidență a tumorilor maligne, la persoanele de peste 65 de ani, a înregistrat cea mai mare valoare „în județul Prahova și pe țară”.

De asemenea, conform altor date, furnizate tot de INSP, județul Prahova este printre primele județe din țară la capitolul incidenței cazurilor de cancer înregistrate în rândul populației: în anul 2017 s-au înregistrat peste 1300 de astfel de cazuri, iar în 2018 peste 1280, în primele 9 luni.

Imagine de la incineratorul de la Brazi, unde e plin de viermi pe jos

Sursa: digi24.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro