Se vor deschide restaurantele și în interior? Industria Horeca protesteaza impotriva masurilor impuse de Guvern

Industria Horeca a intrat la terapie intensivă. O spun la unison patronii de restaurante. Din cauza restricţiilor aduse de pandemie, veniturile lor au scăzut cu 70% anul acesta faţă de anul trecut.

Oamenii din industrie estimează că multe localuri vor da faliment la toamnă, dacă nu va fi permis accesul clienţilor în interior.

"Horeca este supusă unui tratament incorect. Astăzi în europa România este singura în care restaurantele sunt restricţionate din punct de vedere al restricţionării la interior", spune DANIEL MISCHIE, preşedinte HORA

De aceea, angajaţii din industria Horeca vor protesta, astăzi, între orele 17:00 şi 18:00. Vor ieşi în faţa restaurantelor cu pancarde şi speră ca mesajul lor să fie văzut şi de Guvern, notează Observator.

Creștere ușoară a cazurilor de coronavirus în România. Numărul infectărilor a depășit 72.000. Sunt 3.074 de morți și 379 de pacienți la ATI

Ce spune premierul României?

"Imediat ce vom avea o situaţie epidemiologică mai bună vom lua decizia de reluare a activităţii restaurantelor şi în spaţii închise. Nu este o chestie de rea voinţă", LUDOVIC ORBAN, premierul României

În criza actuală, cel mai mult au de suferit angajaţii din restaurante.

Dintre cei 190 de mii de angajţi care lucrau în industria HORECA, doar puţin peste 6400 mai sunt activi în momentul de faţă la locul de muncă. 153 de mii se află în şomaj tehnic, iar peste 30 de mii au fost concediaţi.

Salarii care oricum se încadrau între 1300 şi 2000 de lei pentru cei care lucrează în restaurante, şi între 2000 şi 3000 de lei pentru cei de la bucătărie.

Dacă restaurantele nu se vor redeschide la 1 septembrie, reprezentanţii HORECA preconizează că aproximativ 100 de mii de angajaţi vor rămâne fără loc de muncă.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri