INML: Hardy avea fractura craniana la ceafa si frontal, precum si multiple leziuni meningo-cerebrale

Chauncey Hardy a fost lovit in fata, a cazut suferind o fractura craniana la ceafa, dar si frontal, precum si multipe leziuni meningo-cerebrale foarte grave. Baschetbalistul american nu consumase droguri, iar alcoolemia de 0,6 g/l este dificil de interpretat, el fiind perfuzat abundent, potrivit raportului final al INML."Leziunile traumatice cranio-cerebrale care au determinat decesul s-au putut produce prin lovire cu si de plan dur in acelasi context traumatic", arata raportul medico-legal, citat de Mediafax.

Totodata, intre leziunile traumatice cranio-cerebrale si decesul lui Hardy exista o legatura de cauzalitate directa si neconditionata.

"Avand in vedere morfologia si topografia leziunilor, cea mai probabila succesiune a evenimentelor a fost: lovire cu corp dur la nivelul buzelor, fractura craniana prin lovire hetero-propulsata de un plan dur cu impact temporo-occipital drept, cu producere de leziuni meningo-cerebrale atat la locul de impact cu solul, cat si diametral opus prin mecanism de contra-lovitura", se mai arata in raportul INML.

Legistii spun ca leziunile meningo-cerebrale produse diamentral opus de locul impactului, adica unde Hardy s-a lovit cu capul, pot fi mult mult mai grave, asa cum a fost si in cazul baschetbalistului.

"Acest tip de leziune se numeste contuzie de contralovitura si de regula este mai grava decat fractura de impact", au precizat pentru Mediafax surse medico-legale.

Legat de alcoolemia de 0,6 g/litru, legistii sustin ca este foarte greu de interpretat, intrucat pacientul a fost in coma, fiind perfuzat continuu.

"Valoarea de 0,6 g/l alcoolemie este extrem de dificil de interpretat in contextul in care pacientul a fost in coma profundasi perfuzat abundent", arata raportul INML.

De asemenea, analiza toxicologica nu a pus in evidenta prezenta unor droguri.

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, a decedat in 9 octombrie, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala.

Scandalul in urma caruia Chauncey Hardy a murit a izbucnit in noaptea de 8 spre 9 octombrie, in jurul orei 3:30, in clubul Emotione din Giurgiu, dupa ce baschetbalistul american, in varsta de 23 de ani, ar fi vrut sa danseze cu niste tinere. El a fost lovit cu pumnul in barbie de Ionut Adrian Tanasoaia si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans.

Citește și
banel nicolita
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
claudia-radu-colaj-chefi-lc-cutite
Cum arată Claudia Radu de la Chefi la cuțite, după o perioadă de sport și dietă. Tânăra a trecut printr-o transformare fizică
Cum arată Claudia Radu de la Chefi la cuțite, după o perioadă de sport și dietă. Tânăra a trecut printr-o transformare fizică
Mai multe articole

Hardy a fost dus initial la Spitalul Judetean din Giurgiu, de unde a fost transferat, patru ore mai tarziu, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala, intrucat starea acestuia s-a agravat si unitatea sanitara nu avea computer tomograf. Baschetbalistul american fost trimis la spitalul din Capitala cu diagnosticul "traumatism cranio-cerebral mediu cu hematom periorbital drept".

Ionut Adrian Tanasoaia, cel care l-a lovit pe Chauncey Hardy, a fost arestat in 10 octombrie, pentru lovituri cauzatoare de moarte si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.Citeste si Jurnalul

Foto: Jurnalul.ro

Ultimele știri