Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Înscrierea în clasa pregătitoare 2018. Când vor avea loc înscrierile și de ce acte ai nevoie pentru copilul tău

Înscrierile copiilor în învățământul primar în anul școlar 2018-2019 se vor organiza tot în două etape, potrivit Proiectului de ordinal MEN privind aprobarea Calendarului și a Metodologiei de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2018-2019, pus recent în dezbatere la minister, potrivit avocatnet.ro.

Înscrierile copiilor în învățământul primar în anul școlar 2018-2019 se vor organiza tot în două etape, potrivit Proiectului de ordinal MEN privind aprobarea Calendarului și a Metodologiei de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2018-2019, pus recent în dezbatere la minister, potrivit avocatnet.ro.

În perioada 27 februarie - 10 martie se va organiza, la fiecare școală, "Ziua porților deschise",

26 februarie - 23 martie va fi perioada în care se va face evaluarea psihosomatică a celor mici (rezultatul va fi primit în scris, în aceeași perioadă);

5 - 23 martie, părinții vor putea completa online sau la școala dorită cererile-tip de înscriere.

La 30 martie vor fi deja publicate listele cu copiii înmatriculați, numărul de locuri rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

A doua etapă de înscriere

12-18 aprilie - se vor depune cererile de înscriere la secretariatul școlii aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru a doua etapă;

23 aprilie - se vor afișa listele finale cu copiii înscriși

Acte necesare înscrierii

Cererea-tip de înscriere la clasa pregătitoare se poate completa online sau la secretariatul școlii. Părinţii depun și o copie a actului de identitate propriu, precum şi o copie a certificatului de naştere al copilului.

În cazurile în care e necesară evaluarea dezvoltării psihosomatice, părinţii sunt nevoiți să depună şi o copie a rezultatului pozitiv al acesteia.

Recomandari