Antena Căutare

Internetul, completarea manualelor! Ce site-uri și aplicații pot fi folosite de elevi

Indiferent cât de mult i-am condamna pe cei mici că stau toată ziua pe Internet, trebuie să admitem că e principala lor sursă de informaţii. Vor să înveţe la istorie, în mod sigur găsesc un documentar, care să-i ajute să asocieze informaţia cu imaginea. Şi e valabil pentru mai multe materii.

Indiferent cât de mult i-am condamna pe cei mici că stau toată ziua pe Internet, trebuie să admitem că e principala lor sursă de informaţii. Vor să înveţe la istorie, în mod sigur găsesc un documentar, care să-i ajute să asocieze informaţia cu imaginea. Şi e valabil pentru mai multe materii.

Aici vorbim despre copii care au o manieră alternativă de a învăţa. Majoritatea, însă, preferă să acceseze site-uri unde să le fie livrate de-a gata referate sau rezolvări la matematică. Problema e că doar anumite site-uri de acest gen sunt de încredere.

Istorie, matematică, fizică, limba română, chiar şi geografie. Sunt doar câteva dintre materiile la care putem exersa după ore, dar doar dacă accesăm site-urile potrivite.

„Cel mai uşor este să intrăm pe Google, să vedem ce am nevoie să căutăm şi să plecăm de la acele cuvinte-cheie. Pornim căutarea şi vom găsi mai multe rezultate, inclusiv meditaţii video”, a explicat Mihai Toma, expert IT.

Iar adolescenţii au şi câteva site-uri preferate. Cele mai multe conţin informaţii din toate domeniile.

Printre site-urile cele mai accesate de elevi sunt platforme care oferă atât exerciţii, cât şi soluţii. Dar profesorii le recomandă elevilor să apeleze la creativitate dacă vor să se diferenţieze.

SITE-URI PREFERATE DE ELEVI

  • www.biblioteca.regielive.ro
  • www.e-referate.ro
  • www.pbinfo.ro
  • www.referatele.com
  • www.scribd.com

„Este important ca elevii să se informeze din surse variate, chiar şi din mediul online, dar bineînţeles că trebuie să fie abilitaţi, în sensul de a putea opera o selecţie pertinentă în raport cu posiblităţile vârstei lor, în ceea ce priveşte corectitudinea informaţiilor”, a precizat Ileana Rusenescu, profesoară.

Site-urile pe care elevii le accesează de cel puţin o dată pe zi sunt utile, dar sunt şi o sursă de viruşi! O spun experţii în securitate cibernetică, care au făcut public un raport din care se vede clar că foarte multe fişiere care par eseuri sau chiar capitole de manual sunt infectate. Într-un singur an, specialiştii au descoperit peste 53 de mii de fişiere "bolnave".

Ciberneticienii au constatat că, din august 2018 şi până în iulie 2019, peste 100 de mii de utilizatori au fost ţinta unui număr triplu de atacuri cibernetice. Făcând un calcul simplu, reiese că un singur utilizator al unui astfel de site a fost atacat, în medie, de 3 ori. Iar majoritatea viruşilor au fost descoperiţi în manualele de engleză şi română, dar şi în eseuri pe tot felul de teme.

Amendă record în Franța luată de un român: 26.250 de euro! Care este motivul pentru care șoferul trebuie să plătească s... Trecere de pietoni inteligente, dotate cu senzori de prezență. Ce oraș din România va primi buget pentru ele?...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x