- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Guvernul britanic a anunțat astăzi că studenții din Uniunea Europeană care învață la universități din UK vor beneficia în continuare de același tratament ca și studenții englezi și după BREXIT, cel puțin un an.
Românii, loviți de Brexit: „Nu uitati dragi români, cumpărați-vă parașute! Vom avea nevoie de ele!”
Damian Hinds, secretar la Ministerul Educației, afirmă că, începând cu toamna lui 2019, studenții din Uniunea Europeană vor plăti aceeași taxa de scolarizare ca și studenții englezi, iar accesul la susținerea financiară va rămâne neschimbat, cel puțin un an după BREXIT. Această situație va fi valabilă pe toata perioada studiilor, asigură Damian Hinds.
Guvernul scoțian a făcut aceeași declarație referitoare la studenții din Uniunea Europeană care încep studiile la universitățile din Scoția, din august 2019, aceștia fiind în continuare scutiți de taxa de scolarizare.
IntegralEdu: “Nicio grijă pentru tinerii români care vor să studieze în Marea Britanie”
“Declarația ministrului britanic vine să liniștească apele în sectorul educației și în rândul tinerilor care vor să studieze la universități din Marea Britanie. Tinerii români care doresc să acceseze sistemul educațional britanic vor beneficia de aceleași condiții ca până acum, chiar și după momentul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Declarația oficialului britanic era așteptată de miile de tineri care pleacă anual la studii în afara țării, iar momentul este bine ales pentru ca cei care au de gând să urmeze acest traseu universitar, să poată să își facă o proiecție financiară sigură pentru următorii ani”, declară, Ana Maria Papp, Manager Departament Universități, IntegralEdu.
Decizia anunțată vine și în sprijinul universităților britanice, care nu mai au de ce să își facă griji în legătură cu numărul studenților și a finanțărilor. Din punct de vedere politic, acesta poate fi văzut și ca un gest de conciliere, înaintea începerii negocierilor cu Uniunea Europeană, având în vedere că universitățile britanice speră să mențină accesul la o finanțare de 100 miliarde de euro, finanțate din fonduri UE.
Damian Hinds a reiterat și promisiunea primului ministru în ceea ce privește taxele de școlarizare din Anglia, care vor fi înghețate la 9.250 de lire sterline, în timp ce se efectuează o revizuire. Rata dobânzii la taxe va continua să crească în toamnă la 6,3%.
În prezent, în Marea Britanie sunt aproximativ 135.000 de studenți din Uniunea Europeană, iar conducerile universităților britanice au cerut recent "clarificarea urgentă" cu privire la statutul studenților din UE, care ar putea candida pentru cursuri începând din toamna anului 2019.
Top 10 universități din Marea Britanie cu cea mai mare proporție de studenți din UE
1. University of Aberdeen
2. London School of Economics
3. Imperial College London
4. Queen Margaret University, Edinburgh
5. School of Oriental and African Studies, London
6. University of the Arts, London
7. University of Cambridge
8. University of Essex
9. King's College London
10. Edinburgh Napier si University College London
Peste 230.000 de români lucrează în Marea Britanie, ocupând locul al treilea ca naţionalitate, după irlandezi (322.000) şi polonezi (916.000). Cei mai mulți dintre ei muncesc în domenii precum producţie, retail şi sănătate.
Vrei un loc de muncă? Sună la (021)9124 și noi te ajutăm să-l obții!... ALERTĂ! A fost descoperit un proiectil de tun neexplodat! Localitatea care se afla în pericol...