Antena Căutare

Într-un sat din judeţul Galaţi mai sunt doar doi locuitori, dar oamenii spun că sunt cât se poate de fericiţi, chiar dacă viaţa nu i-a scutit de greutăţi

Doi bătrâni ţin în viaţă un întreg sat, în judeţul Galaţi! Cei doi - soţ şi soţie - sunt ultimii locuitori din zona aflată pe malulu Siretului. Locuiesc izolaţi, împreună cu zeci de animale, iar primul magazin alimentar se află la kilometri distanţă de casa lor. Cu toate acestea, bătrânii sunt liniştiţi şi mulţumiţi de traiul lor zilnic.

Într-un sat din judeţul Galaţi mai sunt doar doi locuitori, dar oamenii spun că sunt cât se poate de fericiţi, chiar dacă viaţa nu i-a scutit de greutăţi Galerie
Într-un sat din judeţul Galaţi mai sunt doar doi locuitori

Am putea spune că ne aflăm în Valea Seacă din nuvela lui Slavici sau că tanti Ioana este soacra lui Ghiţă, din Moara cu Noroc. Dar nu. Este povestea reală de viaţă a doi soţi din satul Crângeni, comuna Nămoloasa. Cei doi au păşit pe aceste meleaguri în urmă cu două decenii, când acolo mai locuiau aproape 20 de familii.

Oamenii rămaşi s-au stins, rând pe rând, şi - odată cu ei - şi imaginea satului înfloritor de altădată. Au rămas Tanti Ioana şi nenea Titi. Care nu au renunţat la casa lor, nici în cele mai grele momente.

Au ajuns treptat la o gospodărie bogată, cu zeci de animale, care le bucură curtea zi de zi. Şi, deşi sunt izolaţi de lume, soţii Dragotă nu au parte de plictiseală. Ziua lor începe dis-de-dimineaţă, la ora şase.

Nenea Titi ne explică cu greu tot ce face zi de zi în gospodărie. În urmă cu aproape 40 de ani o inflamaţie a laringelui l-a lăsat fără voce. De atunci, tanti Ioana i-a fost principalul sprijin.

Pustietatea i-a unit şi mai mult pe cei doi bătrâni. Casa lor este ultima pată de culoare în satul Crângeni. O dată la ceva timp, primarul comunei Nămoloasa vine personal şi le aduce ce mai au nevoie.

Cel mai apropiat centru alimentar se află la circa cinci kilometri de casa soţilor Dragotă. Însă bătrânii nu se plâng. Spun că au tot ce le trebuie în propria gospodărie.

Sute de aprecieri la adresa unor patroni care s-au oferit să-i angajeze pe brutarii srilankezi... MAE: Patru români au fost repatriaţi din China, din zona de focar a infecţiei cu coronavirus, ei fiind în carantină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x