Căutare Live

Iohannis: 15 mai este doar un termen administrativ. Epidemia nu se arată în retragere. Mare, mare grijă, vă rog, dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că peste o săptămână expiră starea de urgenţă, dar acest lucru nu înseamnă că epidemia s-a terminat. "15 mai este doar un termen administrativ când se termină starea de urgenţă, dar, din păcate, epidemia nu se arată în retragere. Mare, mare grijă, vă rog, dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat în ultimele două luni", a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a vizitat, împreună cu premierul Unitatea de Suport Medical Covid-19 din Târgu Mureş, spunând că aceasta este, practic, o secţie externă a spitalului.

"Am venit aici pentru că doresc să subliniez două lucruri. În primul rând, faptul că s-a realizat această unitate externă medicală prin colaborarea multor autorităţi, un exemplu foarte bun de colaborare şi în plan local şi cu autorităţile centrale. Această Sală Polivalentă transformată în unitate suport va deveni funcţională în câteva zile. De menţionat, din păcate, aici la Târgu Mureş, au fost relativ multe cazuri de Covid-19 şi mi-a plăcut că au fost prevăzător şi au instalat toţi cei implicaţi, Consiliul Judeţean, Prefectura, Universitatea, Ministerul Sănătăţii, spitalul care va deservi unitatea în timp util această extensie pentru a fi pregătiţi", a afirmat Iohannis.

El a spus că, din păcate, "epidemia este între noi".

"Avem şi astăzi, probabil aţi văzut datele, peste 300, 320 de cazuri noi şi vreau să atrag atenţia asupra unui lucru pe care l-am constatat. Peste o săptămână expiră starea de urgenţă. Din păcate, asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat. Epidemia este între noi, trebuie să avem foarte mare grijă ca atunci când putem să ne mişcăm un pic mai liber, să nu avem o explozie de infecţii noi. Sunt reguli simple, trebuie să păstrăm distanţa, trebuie să purtăm mască, trebuie să ne spălăm foarte des pe mâini, trebuie să avem grijă mai multă fiecare de noi şi de cei cu care relaţionăm. Deci, încă o dată, 15 mai este doar un termen administrativ când se termină starea de urgenţă, dar, din păcate, epidemia nu se arată în retragere. Mare, mare grijă, vă rog, dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat în ultimele două luni, cu mari sacrificii şi ştiu că fiecare dintre voi a avut de îndurat lucruri complicate în această stare de urgenţă. Vă doresc tuturor multă sănătate!

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri