Antena Căutare

IPS Bartolomeu Anania a decedat

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, care se afla internat intr-o rezerva speciala a Sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca, a decedat.

UPDATE 20.15: IPS Bartolomeu va fi inmormantat in cripta ierarhilor din Catedrala Mitropolitana din Cluj.

Decesul a fost anuntat oficial de Arhiepiscopia Vadului Feleacului si Clujului.

"Cu regret si durere in suflet, dar cu nadejdea in mila si mangaierea care vin de la Dumnezeu, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului anunta ca in ziua de 31 ianuarie 2011, la orele 1925, Parintele nostru, Arhiepiscopul si Mitropolitul Bartolomeu ANANIA, si-a inceput calatoria spre Imparatia Cerurilor", se spune intr-un comunicat remis de catre Consiliu Eparhial.

Mitropolitul Clujului era stabil cardiac, lucid, dar in continuare intubat respirator. Secretarul de cabinet al IPS Bartolomeu Anania, parintele diacon Bogdan Ivanov a infirmat anterior informatiile potrivit carora la Viena ar fi fost intrerupt tratamentul urmat de inaltul ierarh, precizand, totodata, ca mitropolitul a fost pregatit pentru a face fata cu bine transportului aerian si ca nu s-a aflat, nici un moment, in coma.

De asemenea, parintele Bogdan Ivanov a aratat ca fiind intubat respirator, inaltul ierarh poate comunica mai greu, dar informatia ca nu ar mai putea vorbi de duminica nu este reala.

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, a fost adus, saptamana trecuta, la Cluj, cu un avion sanitar, de la Clinica AKH din Viena, unde a fost spitalizat timp de zece zile, dupa ce medicii austrieci au apreciat ca starea acestuia este critica si ca o interventie chirurgicala nu este indicata.

Prerogativele mitropolitului Clujului, IPS Bartolomeu, au fost preluate pe durata internarii acestuia, de catre episcopul vicar Irineu Bistriteanul, care gestioneaza activitatea curenta a institutiei, fara a avea drept sa decida asupra schimbarii sau mutarii personalului clerical.

Mitropolitul Clujului ar fi implinit, in 18 martie, 90 de ani.

Sursa: Jurnalul National


Calmante fara reteta pentru inca doua luni... IMAGINI SOCANTE! Femeie, spulberata pe trecerea de pietoni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x