Antena Căutare

ÎPS Pimen va fi înmormântat la Sihăstria Putnei. Autoritățile, apel către credincioșii așteptați să-l conducă pe ultimul drum: ”Respectați distanțarea socială”

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care și-a pierdut viața în urma infecției cu noul coronavirus, va fi condus astăzi pe ultimul drum. De asemenea, mii de credincioși sunt așteptați la slujba de înmormântare. 

Potrivit Antena 3, în câteva ore va începe slujba de înmormântare a Înaltpreasfințitului Pimen, unde sunt așteptați mii de credincioși.

Autoritățile au lansat deja un apel și i-au rugat pe oamenii care vor participa la înmormântare să respecte distanțarea socială pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus.

Pelerinaj la trupul neînsufleţit al Înalt Preasfinţitului Pimen. Unii credincioşi au ignorat măsurile de precauţie, şi-au dat măştile jos şi au sărutat sicriul

La ora 12 va urma să înceapă slujba de înmormântare și va ține două ore. Va fi o slujbă specială, iar apoi trupul său neînsuflețit va fi dus la Sihăstria Putnei, acolo unde ÎPS Pimen și-a pregătit din timp locul de veci.

Sunt așteptați să ajungă la înmormântare mai mulți reprezentanți ai Bisericii, printre care și Înaltpreasfințitul Teodosie.

ÎPS Pimen a murit la aproape o lună de când s-a infectat cu COVID-19

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord. ÎPS Pimen a fost adus de la Suceava la București cu un elicopter SMURD, în data de 20 aprilie. Era în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, fiind internat la Institutul „Matei Balș”.

Biserica ia primele măsuri după ce oamenii și-au scos măștile și s-au îngrămădit să pupe icoanele de la căpătâiul lui Pimen

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a fost intubat în seara zilei de 1 mai, după ce starea sa s-a agravat și a suferit complicaţii pulmonare.

Potivit Mediafax, medicii l-au tratat pe ÎPS Pimen cu diferite scheme de tratament, în care a fost şi Remdesivirul, un tratament care a dat rezultate foarte bune în cazul mai multor pacienţi din SUA. ÎPS Pimen ar fi primit şi mai multe doze de plasmă prelevată de la pacienţi vindecaţi de Covid 19.

Începe testarea gratuită pentru coronavirus în București. Cine sunt oamenii care se pot înscrie pentru a fi testați... Dramă de neimaginat. Un tânăr de 27 de ani a murit într-un accident grav, produs chiar de prietenul lui din copilărie. M...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x