La asta nu ne-am fi gândit! Camera Deputaților a decis. S-a votat! E lege! Surpriză mare pentru elevi

Elevii din şcolile româneşti vor beneficia de fructe proaspete, în special de banane, în conformitate cu normele europene, a stabilit astăzi Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională.

Elevii din şcolile româneşti vor beneficia de fructe proaspete, în special de banane, în conformitate cu normele europene, a stabilit astăzi Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională.

De ce a fost adoptată această lege?

Proiectul asigură aplicarea eficientă a măsurilor coerente în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare din partea Uniunii Europene pentru furnizarea şi distribuţia de fructe şi legume proaspete. În plus, se dorește încurajarea consumului de fructe şi legume în şcoli.

Deputaţii au adoptat marţi proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al Uniunii Europene.

Autorităţile competente la nivel local pentru aplicarea programului sunt consiliul judeţean şi/sau consiliul local care îşi asumă organizarea şi derularea procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziţia produselor.

Totodată, consiliile judeţene şi locale sunt obligate să colaboreze şi să-şi distribuie responsabilităţile înainte de demararea programului conform procedurii aprobate prin hotărâre a Guvernului.

Proiectul de lege a fost deja adoptat de Senat.

Sursa, europafm

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri