Antena Căutare

La următoarea minivacanță din 2023, bugetarii vor avea cinci zile libere consecutive. Câte primesc angajații de la privat

În luna iunie urmează o nouă minivacanță pentru români. Salariații de la stat vor avea parte de cinci zile libere consecutive, pe când cei de la privat vor beneficia de una în timpul săptămânii și un weekend prelungit.

calendar cu o banda rosie pe care scrie zile libere 2023 si minivacante Galerie
În luna iunie urmează o nouă minivacanță pentru români. Salariații de la stat vor avea parte de cinci zile libere consecutive, pe când cei de la privat vor beneficia de una în timpul săptămânii și un weekend prelungit. | Profimediaimages.ro

Luna iunie începe cu o minivacanță pentru angajații din România. Cinci zile consecutive pentru bugetari și trei pentru angajații de la privat. Iată ce sărbători legale avem în luna a șasea a anului 2023.

Când va fi următoarea minivacanță în 2023

În luna iunie, vor exista trei zile de sărbători legale. Este vorba despre 1 iunie, Ziua Copilului, și cele două zile de Rusalii, 4 și 5 iunie 2023.

Astfel, toți angajații din România vor avea o minivacanță la început de vară. Pentru bugetari, aceasta va fi mai lungă cu o zi pentru că autoritățile au decis ca ziua de vineri, 2 iunie 2023, să fie liberă pentru angajații de la stat. În acest fel, ei vor avea cinci libere consecutive.

Citește și: Cu cât trebuie să fii plătit dacă lucrezi pe 1 mai 2023. Ce spune legea despre munca în zi de sărbătoare legală

Pentru că 1 iunie 2023 pică într-o zi de joi, angajații de la privat vor beneficia atunci de liber și se vor întoarce la serviciu vineri.

Abia de sâmbătă va începe minivacanța pentru ei, căci vor avea parte de un weekend prelungit, având în vedere faptul că luni, a doua zi de Rusalii, este declarată sărbătoare legală.

Astfel, bugetarii au cinci zile libere, cu tot cu weekend-ul, iar angajații de la stat doar patru, 1 iunie și 3-5 iunie 2023.

Citește și: Program magazine de 1 mai 2023. Când e deschis la Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi și restul supermarketurilor

Ce libere legale mai au românii în 2023 și câte minivacanțe mai urmează

Pentru anul 2023, zilele libere legale nu s-au terminat. Urmează alte sărbători în care salariații nu vor munci. Acestea sunt:

  • 15 august — Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie — Sfântul Andrei
  • 1 decembrie — Ziua Națională a României
  • 25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul.

Citește și: Program STB și Metrorex 1 mai 2023. Cum circulă autobuzele și metroul luni, de Ziua Muncii

Și în luna august, bugetarii vor beneficia de o nouă minivacanță. Este vorba despre perioada 12 - 15 august 2023.

În urma deciziei de a crea o punte între weekend și ziua de marți, cea de luni (14 august) va fi liberă. Asta înseamnă patru zile consecutive de concediu pentru angajații de la stat. Așadar, în august doar bugetarii vor avea o minivacanță.

Program STB și Metrorex 1 mai 2023. Cum circulă autobuzele și metroul luni, de Ziua Muncii... Rute alternative pentru a scăpa de aglomerația de pe litoral de 1 Mai. Cum poți evita ambuteiajele de pe Autostrada Soar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x