Antena Căutare

Loc de veci cu pret de garsoniera: Un cavou dintr-un cimitir iesean costa 25.000 de euro

Un cavou legendar din Iasi isi cauta cumparator. Unul de incredere si cu buzunarele adanci. Pretul se apropie de cel al unei garsoniere noi: 25.000 de euro.

Cimitirul Eternitatea din Iasi. Aproape fiecare mormant inchide in el o legenda. In fata unui obelisc de marmura, statuia unei femei pazeste cavoul familiei Rosetti. Priveste spre cer, cu mainile impreunate ca pentru rugaciune. Ea este "Uriasa".

Pe mainile Uriasei, mai multi ieseni si-au exersat semnatura. Dar nu frumusetea sculpturii a nascut legendele Uriasei. Ci originea ei, aparent misterioasa.

“Legenda spune ca era fiica unui general, a unui demnitar militar din Iasi, care crestea intr-un an cati altii frumos”, spune Dumitru Grumazescu, anticar.

“Se juca cu copiii, ii omora, nu stiu ce si a ajuns pana la urma tatal lui de nevoie, sa fie nevoit s-o ucida”, povesteste un alt iesean.

Apoi, vina imensa l-ar fi obligat pe parintele criminal sa dea chipul fiicei sale unei statui. In realitate insa, Uriasa a fost adusa din Viena, de un atasat militar. Din mostenire in mostenire, cavoul a ajuns acum in posesia unui anticar care cauta proprietar: “Am in cimitirul Eternitatea inca doua cavouri si pe acesta as vrea sa il instrainez”.

Pretul cerut de proprietar: 25.000 de euro. Si totusi, au fost oameni interesati. Proprietarul actual insa mai vrea ceva, pe langa bani. O persoana de incredere, care sa pretuiasca si cavoul, si legendele Uriasei.

Nou sistem de functionare a taxiurilor la Aeroportul International "Henri Coanda"... Piratii internetului castiga si 500 de lei pe zi din vanzarea de chilipiruri digitale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x