Trusele de prim ajutor vor conține apă și mâncare pentru câteva zile, materiale sanitare, lanternă și fluier, pentru ca oamenii să-și poată semnala prezența sub dărâmături.
Astfel de truse au fost împărțite și în perioada 2012-2013, dar au expirat. Primăria Capitalei vrea să le înlocuiască, pentru că produsele din truse au termen de valabilitate de 5 ani.
Proiectul de hotărâre supus la vot în ședința Consiliului General al Municipiului București din 14 februarie, a fost adoptat.
Conform proiectului, trusele de prim ajutor vor fi predate pe bază de proces-verbal ce se va încheia între Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă şi locatarii din imobilele expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public, şi din cele încadrate în clasa I risc seismic, relatează Agerpres.
Având în vedere datele statistice privind seismicitatea României, precum şi amplasarea geografică a Municipiului Bucureşti, una dintre principalele vulnerabilităţi în caz de cutremur este reprezentată de numărul mare de clădiri de locuit.
Clădirile cu bulină ar suferi avarii semnificative, precum şi numărul mare de cetăţeni care ar fi afectaţi de calamitate.
Conform datelor centralizate de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, în municipiul București sunt 5.845 de apartamente încadrate la clasa I.
Ministrul Economiei doreşte realizarea definirii consumatorului vulnerabil până la sfârşitul acestui an... Detalii noi despre starea de sănătate a românului infectat cu coronavirus. Soția acestuia a ajuns pe mâna medicilor, cu ...