Antena Căutare

Auto-salvarea! Bucureștenii din blocurile cu bulină trebuie să se salveze singuri. Primăria îi ajută cu truse de prim ajutor

Locatarii care stau în blocuri din clasa I de risc seismic vor primi truse noi de prim-ajutor. 5.800 de truse de prim-ajutor vor urma să ajungă la bucureștenii care locuiesc în clădiri încadrate la clasa I risc seismic.

Auto-salvarea! Bucureștenii din blocurile cu bulină trebuie să se salveze singuri. Primăria îi ajută cu truse de prim ajutor
Locatarii din blocurile cu bulină primesc trusă de prim ajutor

Trusele de prim ajutor vor conține apă și mâncare pentru câteva zile, materiale sanitare, lanternă și fluier, pentru ca oamenii să-și poată semnala prezența sub dărâmături.

Astfel de truse au fost împărțite și în perioada 2012-2013, dar au expirat. Primăria Capitalei vrea să le înlocuiască, pentru că produsele din truse au termen de valabilitate de 5 ani.

Proiectul de hotărâre supus la vot în ședința Consiliului General al Municipiului București din 14 februarie, a fost adoptat.

Conform proiectului, trusele de prim ajutor vor fi predate pe bază de proces-verbal ce se va încheia între Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă şi locatarii din imobilele expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public, şi din cele încadrate în clasa I risc seismic, relatează Agerpres.

Având în vedere datele statistice privind seismicitatea României, precum şi amplasarea geografică a Municipiului Bucureşti, una dintre principalele vulnerabilităţi în caz de cutremur este reprezentată de numărul mare de clădiri de locuit.

Clădirile cu bulină ar suferi avarii semnificative, precum şi numărul mare de cetăţeni care ar fi afectaţi de calamitate.

Conform datelor centralizate de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, în municipiul București sunt 5.845 de apartamente încadrate la clasa I.

Ministrul Economiei doreşte realizarea definirii consumatorului vulnerabil până la sfârşitul acestui an... Detalii noi despre starea de sănătate a românului infectat cu coronavirus. Soția acestuia a ajuns pe mâna medicilor, cu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x