Antena Căutare

Locuri de muncă în străinătate. Cum îți cauți loc de muncă și câte posturi libere sunt

Locuri de muncă în străinătate. Cum îți cauți loc de muncă și câte posturi libere sunt în Europa.

Locuri de muncă în străinătate. Cum îți cauți loc de muncă și câte posturi libere sunt Galerie
locuri de munca in strainatate

Locuri de muncă în străinătate. Cum îți cauți loc de muncă și câte posturi libere sunt în Europa.

Locuri de muncă în străinătate. Cei care își caută un loc de muncă în străinătate, trebuie să știe că, în calitate de cetățean european au dreptul de a căuta un loc de muncă în orice altă țară din UE, nefind nevoie de un permis de muncă. De asemenea, se poate obține un loc de muncă chiar și în sectorul public, adică în întreprinderi de stat, organisme guvernamentale, autorităţi publice etc.

Locuri de muncă în străinătate. De asemenea, trebuie să știți că normele UE vă permit să primiți în continuare prestațiile de șomaj în timp ce vă căutați un loc de muncă în altă țară din UE, dacă îndepliniți anumite formalități.

Locuri de muncă în străinătate. Pentru a găsi un job în străinătate, puteți opta să îl căutați pe portalul Eures, unde se afișează mii de joburi din diferite domenii.

Vă puteți face chiar și un cont EURES și puteți avea posibilitatea de a cere ajutorul unui consilier EURES. Alte modalități de a căuta un loc de muncă în străinătate sunt platforme online de recrutare, unde se găsesc joburi atât pentru cei care au studii superioare, dar și pentru muncitori necalificați sau puteți aplica un CV direct pe site-ul angajatorului.

Locuri de muncă în străinătate. Câte posturi vacante sunt în Europa

Mii de locuri de muncă sunt afișate zilnic în mediul online în țări din UE, dar și în alte state de pe teritoriul Europei. Spre exemplu, pe site-ul ec.europa.eu, în Germania, apar 1,255,954 de posturi vacante. Multe dintre anunțuri sunt făcute chiar joi, 31 ianuarie 2019. Iată cum sună un anunț:

Locuri de muncă în străinătate. Cum îți cauți loc de muncă și câte posturi libere sunt

Din cerințele postului, se poate vedea că limba germană, nivel mediu, este necesară.

Pentru Franța, spre exemplu, pe site-ul menționat apar 174,529 de posturi vacante. Unul dintre anunțuri a fost pus chiar astăzi, 31 ianuarie. Iată cum sună:

Locuri de muncă în străinătate. Cum îți cauți loc de muncă și câte posturi libere sunt

Se cere un CV și o scrisoare de intenție pentru postul de manipulanți mărfuri la raft. Nu se specifică cunoașterea limbii franceze.

Locuri de muncă străinătate. Pentru cei care vor să afle mai multe detalii despre posturile vacante de pe teritoriul Europei, o pot face accesând site-ul https://ec.europa.eu

Gripa în România. Ce măsuri recomandă Ministerul Sănătății în spitale?... De curiozitate. Ce salarii au în 2019 medicii de familie din România. Câștigă într-o zi, cât alții într-o lună...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x