Administratorul plajei din zona Mamaia Nord-Năvodari a explicat pentru Digi24 că au existat 2 motive pentru care a recurs la gestul de a scoate la închiriat fâșia de plajă din fața șezlongurilor.
În anunțul de închiriere primul rând de șezlonguri costă 150 de lei pe zi. Șezlongurile din rândul 2 se închiriază cu 120 de lei pe zi, iar cele din rândul 3 cu 100 de lei pe zi. Mai scumpe sunt locurile pentru prosop sau cearșaf din fața șezlongurilor: 200 de lei.
Administratorul plajei din zona Mamaia Nord-Năvodari a explicat că sunt 2 motive pentru care a recurs la acest gest: primul este îndeplinirea dorințelor persoanelor exclusiviste care vor să stea mai aproape de natură, dar nu vor să stea pe şezlong, ci pe cearşaf și al doilea este dorința de descurajare a celor care ar avea intenția să se așeze pe prosop, în fața liniei de șezlonguri.
Citește și: Mărturiile unei tinere de 17 ani, care a supraviețuit atacului unui rechin. Cum a reușit să scape cu viață
Motivul pentru care administratorul unei plaje din zona Mamaia Nord-Năvodari a scos la închiriat cu 200 de lei fâșia de plajă din fața șezlongurilor
„Clienții de aici nu mai erau mulțumiți doar cu umbrele în primul rând și au zis că vor ceva mai mult. Și atunci noi am găsit această variantă pentru ei, unde pot să fie mai aproape de natură. Să zică că stau pe o plajă exclusivistă, unde au liniște, dar nu trebuie neapărat să stea la umbrelă. Le-am dat ceva mai mult decât o umbrelă”, a declarat Andrei Penciu.
Citește și: Cele mai frumoase plaje din Grecia. Locuri de vis, aproape de Romania
„Proprietarii care stau aici au anumite gusturi şi anumite cereri. Noi, de ani de zile, ne lovim de această situaţie, unde nimeni nu ne dă o lege care să ne permită să avem cearşafuri doar pe cei 30 la sută din plajă, care îi avem disponibili pentru cearșafuri”, a spus Andrei Penciu. „Trebuie să avem o soluție pentru a oferi initimitate celor care stau pe plajă. Și de aceea am ajuns la această soluție”, a mai spus administratorul.
Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Horia Constantinescu a declarat că legea spune că 30% din plaje sunt adresate oamenilor care vor să stea pe nisip, iar 70% este spațiu comercial, iar cele două suprafețe nu trebuie să se suprapună,
„Actele normative stabilesc că plajele trebuie împărțite în două, una de 70% destinată activităților comerciale, cea de 30% destinate plajei pe nisip. Cele două suprafețe nu trebuie să se intersecteze sau să se suprapună tocmai pentru a nu crea astfel de situații pe care încearcă operatorul economic s-o gestioneze. Atât timp cât afișează prețul și spune ce serviciu pune pe piață, operatorul economic cumva este exonerat de orice altă responsabilitate”, a precizat Horia Constantinescu.
Astfel, dacă cearșaful este așezat pe zona de plajă cu destinaţie comercială închirierii de şezlonguri, operatorii economici pot percepe tarif.
Calendarul anului școlar 2022-2023. Când începe școala și cum se desfășoară cele 5 module în fiecare județ și în Bucureș... Ce aparate consumă cel mai mult curent. Cum faci economie la factura de energie electrică...