MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania. Ce trebuie să știți dacă aveți de gând să mergeți în această țară

MAE a emis o avertizare d ecălătorie pentru Spania, care în această perioadă este vizată de cod galben şi portocaliu de caniculă, ploi torenţiale și vijelii.

Spania este vizată de cod galben și portocaliu de vreme rea

Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe le-a transmis românilor care tranzitează, călătoresc, sau se află în Spania în perioada 4-5 august că Agenția de meteorologie din această țară a emis avertizări de vreme rea.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenția Meteorologică de Stat (AEMET) a emis coduri galben și portocaliu de caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru intervalul 4-5 august 2021”, se arată într-un comunicat MAE.

Regiunile vizate de avertizări de vreme rea pe 4 august

Pentru data de 4 august, în Spania, este valabilă o avertizare cod portocaliu de vijelii şi grindină şi cod galben de ploi torenţiale, cu acumulări de precipitaţii de până la 20 mm/h în Comunitatea Catalonia,

De asemenea, tot pentru 4 august, a fost emis un cod galben de caniculă cu temperaturi de până la 38 grade Celsius, pentru Comunitatea Valenciană.

Citește și: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Maldive iese din zona roșie. Ce se întâmplă cu Grecia și Spania

Regiunile vizate de avertizări de vreme rea pe 5 august

De asemenea, pentru data de 5 august, meteorologii din Spania au emis cod galben de caniculă cu temperaturi de până la 38 grade Celsius pentru Comunitatea Andaluzia.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor să consulte a constant informațiile publice comunicate de autoritățile spaniole, să-și evalueze cu responsabilitate deciziile de deplasare și să evite călătoriile neesențiale.

Citește și: Românii și concediile. România, printre statele europene prea sărace pentru a-și permite concedii. Care e clasamentul

De asemenea, MAE le recomandă cetățenilor români care se află în zonele afectate ca în caz de urgență să contacteze autoritățile competente apelând telefonul de urgență 112.

„Cetățenii români afectați de situația din atenționare pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Citește și
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Kamara în două ipostaze diferite, alături de fiul său și fosta soție
Leon, fiul lui Kamara, a fost operat pentru a șaptea oară. Ce a dezvăluit artistul despre starea de sănătate a băiețelului
Leon, fiul lui Kamara, a fost operat pentru a șaptea oară. Ce a dezvăluit artistul despre starea de sănătate a băiețelului
Liviu Vârciu și Anda Călin
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Mai multe articole

Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție și următoarele linii telefonice de permanență, în funcție de regiune:

• Secția consulară din cadrul Ambasadei României la Madrid: +34 669.362.202

• Consulatul General Barcelona: +34 661.547.853

• Consulatul General Sevilla: +34 648.212.169

• Consulatul General Bilbao: +34 608.956.278;

• Consulatul Castellon de la Plana: +34 677.842.467

• Consulatul Ciudad Real: +34 609.513.790

• Consulatul Zaragoza: +34 663.814.474

• Consulatul Almeria: +34 682.733.408”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos?w=mna, http://madrid.mae.ro/,www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță“(www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Nativii vor fi puși la încercare pe parcursul zilei. Se anunță o perioadă dificilă pentru trei zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. Ele trebuie să învețe să-și depășească temerile pentru a putea trece cu bine peste problemele care par fără rezolvare. Ziua de 19 septembrie începe cu Venus în zodia Scorpionului care formează o conjuncție nefavorabilă cu Saturn în Vărsător.
Catine.ro
Ultimele știri