MAE promoveaza in strainatate votul prin corespondenta, chiar daca proiectul de lege nu a fost votat in tara

O serie de documente care demonstreaza ca PDL ar putea pregati furtul a pana la trei milioane de voturi a fost prezentata in exclusivitate la Sinteza Zilei. Documentele, ce aveau ca destinatari ambasadorii Romaniei si sefii de misiuni, contineau informatii despre proiectul de lege privind votul prin corespondenta, care nu a fost nici macar votat in Parlamentul Romaniei.

Acestea documente au iesit la iveala in contextul in care Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat in trecut ca „proiectul legii prin corespondenta ii va face pe romanii de peste hotare sa aduca un milion de voturi" pentru PDL.

Purtatorarea de cuvant a Ministerului de Externe, Doris Mircea, a intrat in legatura telefonica cu Antena 3 pentru a da cateva explicatii referitoare la acest caz, insa raspunsurile reprezentantei ministerului au fost mai mult decat nesatisfacatoare. Ea nu a putut sa explice de ce proiectul de lege despre votul prin corespondenta este promovat de toti ambasadorii Romaniei, in conditiile in care proiectul nu a fost nici macar supus la vot in tara.

„Eu pot sa va spun punctul de vedere al MAE si al ministrului Baconschi care a lansat in dezbatere publica proiectul de lege", a declarat doamna Doris Mircea. „Este un interes al romanilor de peste hotare care trebuie sa fie informati asupra posibilitatilor pe care le au", a adaugat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe.Foto: Intact Images

Ultimele știri