Antena Căutare

MAE promoveaza in strainatate votul prin corespondenta, chiar daca proiectul de lege nu a fost votat in tara

O serie de documente care demonstreaza ca PDL ar putea pregati furtul a pana la trei milioane de voturi a fost prezentata in exclusivitate la Sinteza Zilei. Documentele, ce aveau ca destinatari ambasadorii Romaniei si sefii de misiuni, contineau informatii despre proiectul de lege privind votul prin corespondenta, care nu a fost nici macar votat in Parlamentul Romaniei.

Acestea documente au iesit la iveala in contextul in care Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat in trecut ca „proiectul legii prin corespondenta ii va face pe romanii de peste hotare sa aduca un milion de voturi" pentru PDL.

Purtatorarea de cuvant a Ministerului de Externe, Doris Mircea, a intrat in legatura telefonica cu Antena 3 pentru a da cateva explicatii referitoare la acest caz, insa raspunsurile reprezentantei ministerului au fost mai mult decat nesatisfacatoare. Ea nu a putut sa explice de ce proiectul de lege despre votul prin corespondenta este promovat de toti ambasadorii Romaniei, in conditiile in care proiectul nu a fost nici macar supus la vot in tara.

„Eu pot sa va spun punctul de vedere al MAE si al ministrului Baconschi care a lansat in dezbatere publica proiectul de lege", a declarat doamna Doris Mircea. „Este un interes al romanilor de peste hotare care trebuie sa fie informati asupra posibilitatilor pe care le au", a adaugat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe.



Foto: Intact Images

Nu mai sunt locuri la morga: Zeci de cadavre nu au fost ridicate de cinci luni... Doi barbati raniti in Capitala in urma unui conflict in care au fost trase focuri de arma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x