Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Mai ai zile de concediu de odihnă din 2019? Ce se întâmplă cu ele

Angajatorul trebuie să acorde zilele de concediu de odihnă rămase din 2019 într-o perioadă de 18 luni, incepand cu prima zi a lui 2020

Avocanet.ro publica, prin semnatura redactorului sef Alexandru Boiciuc, un articol prin care explica totul despre zilele de concediu ramase din anul recent incheiat, 2019. Angajatorul trebuie să acorde zilele de concediu de odihnă rămase din 2019 într-o perioadă de 18 luni. Această perioadă se calculează începând cu prima zi a anului 2020.

„Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an. În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual”, este prevăzut în Codul muncii.

Prin urmare, salariații care au rămas cu zile de concediu neluate până la 31 decembrie 2019 pot să se bucure de ele până la 30 iunie 2021.

Zilele neluate nu se compensează în bani decat dacă salariații pleacă efectiv de la firmă. Ideea este că un salariat care pleacă la alt angajator nu se mai poate bucura de acele libere neluate, astfel că trebuie recompensat financiar. (detalii)

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro