Antena Căutare

Interviu in EXCLUSIVITATE! Mama regretatului Ion Dolanescu implineste 101 ani

Un secol si un an de viata si de dor matern. Gherghina Dolanescu, sau mama Didina, cum ii spun apropiatii, implineste 101 ani. Iar nepotul ei, Ionut Dolanescu, ii face un cadou special: o carte despre viata ei. Inainte sa-i fie publicate memoriile, mama Didina ne-a primit in casa ei.

A adunat un secol si un an de viata. Cu lacrimi, bucurii si momente memorabile pe care un scriitor basarabean s-a gandit sa le adune intr-o carte, pentru ca viata Gherghinei Dolanescu sau a mamei Didina, cum ii spun nepotii, merita spusa mai departe.

"Asta e painea bunicii cea de toate zilele. A crescut opt copii, trei nepoti si are si o droaie de stranepoti. Si cred ca are si stra-starnepoti", spune Ionut Dolanescu.

Pe unul dintre ei il va boteza pe 22 septembrie, de ziua ei, cand toata familia se va aduna din nou la casa printeasca din Persinari.

"Eu i-am crescut pe toti in aceeasi masura, n-am facut diferenta intre ei. Am iubit copiii foarte mult in viata mea", zice mama Didina.

Copiilor si nepotilor le-a fost si mama si tata. Ionut Dolanescu, fiul regretatului interpret Ion Dolanescu si al Mariei Ciobanu, a ajuns in bratele bunicii de cand s-a nascut. Si l-a invatat sa cante. De la Gherghina, fiul, apoi nepotul, au mostenit vocea care i-a adus pe scena.

Iar acum, ea le canta stranepotilor si le croieste haine, asa cum a facut-o pentru fiecare din cei opt copii pe care Didina i-a avut din doua casnicii.

Primul volum va fi lansat pe 22 septembrie, de ziua Gherghinei, ca un dar pentru tot ceea ce reprezinta aceasta femeie pentru trei generatii ale familiei Dolanescu.

Marturii de pe autostrada groazei: "Ne-a luat in plin! Ne-a spulberat vreo 7-8 metri!"... Cine spunea ca tehnologia ne face rau? O tanara din judetul Constanta, salvata de smartphone...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x