Live acumFilm: Patru frati
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Mărturiile cutremurătoare ale bărbaţilor ţinuţi ca sclavi într-o fermă din Maramureş |VIDEO

Mărturii cutremurătoare obţinute de reporterii Observator de la bărbaţii ţinuţi ca sclavi într-o fermă din Maramureş. Oamenii erau bătuţi fără motiv, munceau până la epuizare, 16 ore pe zi şi primeau de mâncare doar două felii de pâine.

Unul dintre ei a povestit că cei care l-au răpit i-au rupt mâna în bătaie. Nu doar că nu l-au dus la spital, dar l-au obligat să lucreze în continuare.

"Am stat într-o magazie până când am început uşor să-mi revin. M-au şters de sânge, m-au spălat cu apă", povestea unul dintre bărbați.

Bărbați din Maramureș, acuzați că au bătut și exploatat ca sclavi mai multe persoane. Victimele erau înfometate și încuiate în condiții inumane

A reuşit să fugă dar indivizii l-au prins din urmă. A fost bătut din nou crunt de faţă cu celelalte victime pentru a-i descuraja să plece.

Gruparea avea un tipar de lucru: căuta tineri de la casele de copii, persoane fără adăpost şi cu dizabilităţi, cărora le promiteau bani, casă şi mâncare.

Oameni răpiți din gări, bătuți, ţinuți flămânzi și puși să muncească până la epuizare. Scene de groază în Maramureș - FOTO

O altă victimă a căzut în aceeaşi capcană. Bărbaţii i-au spus că îi două sute de lei pe lună, dacă are grijă de animale.

"O dată am scăpat eu. M-au adus înapoi şi au spus că dacă mai fug, mă bat. Închideau uşa, cu cuiul, ca să nu fugim. Şi când voiam să ieşim afară, veneau după noi, să nu mergem undeva", a declarat una dintre victime.

A treia victimă, acelaşi tratament inuman. A încercat să scape din fermă, a fost prins şi bătut cu furca. I-au rupt mâna dar l-au obligat să muncească în continuare.

Sclavie în vreme de pandemie, în Maramureș

Victimele spun că imediat ce au ajuns la fermă li s-au confiscat actele şi telefoanele mobile.

Cei trei bărbaţi se află acum în Azilul de Noapte din Baia Mare, unde fac terapie.

Poliţiştii au descoperit până acum cinci victime, dar ar putea fi mult mai multe. Călăii sunt cinci indivizi membrii ai aceleiaşi familii, care au fost arestaţi pentru 30 de zile

Urmăriți mai multe accesând clipul video de mai sus, difuzat la Observator.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro