Antena Căutare

Mărturisirile sfâșietoare ale unui medic despre ”cea mai grea gardă”: "Nicio pedeapsă nu-i poate întoarce pe cei care au plecat. Dar avem nevoie de adevăr".

La aproape 24 de ore de la tragedia din clubul Colectiv, un medic care a fost de gardă noaptea trecută a găsit puterea de a vorbi, prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, despre tragedie:

La aproape 24 de ore de la tragedia din clubul Colectiv, un medic care a fost de gardă noaptea trecută a găsit puterea de a vorbi, prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, despre tragedie:

"M-am întors acasă după cea mai grea gardă din experienţa mea de medic chirurg. Astă noapte am coordonat garda Secţiei de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă. Mi-e greu să scriu, după suferinţa pe care am văzut-o în ultimele ore. Poveşti de viaţă întoarse ori distruse din cauza iresponsabilităţii şi a corupţiei. Imaginile nu pot surprinde tot iureşul ultimelor ore, emoţia, dar şi determinarea pe care le-am simţit în lupta noastră cu chinurile lor. Respir şi acum din fumul pe care l-au adus odată cu ei", scrie pe contul său de Facebook dr. Ina Petrescu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

De asemenea, ea a lăudat și sprijinul colegilor săi, care au luptat pentru a salva viețile celor răniți.

"Împreună am încercat să facem tot ce am putut pentru cei 24 de tineri ajunşi la noi. Au vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani. Tineri, prea tineri pentru ce au trăit. Mulţi au arsuri majore pe corp, arsuri ale căilor respiratorii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon şi au necesitat intervenţii chirurgicale. Nicio pedeapsă nu îi poate întoarce acum pe cei care au plecat dintre noi. Dar avem nevoie să ştim adevărul şi să facem tot ce e nevoie pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple niciodată", a scris aceasta pe contul personal de socializare.

Dr. Ina Petrescu dă asigurări familiilor tinerilor care se află la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti că medicii vor face tot ce este omeneşte posibil ca aceştia să se întoarcă acasă.

Solidaritate cu victimele din clubul Colectiv:"Peste 100 de persoane au donat sâmbătă 45 de litri de sânge. Încă se... Cutremurător: Cinci copii au rămas fără mamă, în urma tragediei din Colectiv! Femeia era angajată la negru și înlocuia o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x