Antena Căutare

E oficial, noile măsuri de relaxare au fost amânate! Prima reacție a ministrului Sănătății: ”Numărul cazurilor de la Terapie Intensivă a crescut!”

Creșterea explozivă a numărului de cazuri de coronavirus din ultimele două săptămâni amână măsurile de relaxare de la 1 iulie, potrivit anunțului făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

E oficial, noile măsuri de relaxare au fost amânate! Prima reacție a ministrului Sănătății: ”Numărul cazurilor de la Terapie Intensivă a crescut!”
E oficial, noile măsuri de relaxare au fost amânate! Prima reacție a ministrului Sănătății: ”Numărul cazurilor de la Terapie Intensivă a crescut!”

Astfel, în cadrul unui interviu, acesta a declarat că experții au decis să amâne noile măsuri de relaxare ce urmau să intre în vigoare la 1 iulie.

„S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazuril în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie. Umărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică”, a spus Tătaru la Digi24.

De asemenea, ministrul Sănătății a lansat și un avertisment, spunând că urmează "o săptămână de foc".

"Noi nu am terminat valul 1 al bolii. Ceea ce se întâmplă acum este o recrudescență a nerespectării regulilor. (...) Concetățenii noștri să se uite în jur, să vadă ce este în secțiile de terapie intensivă din spitale, să vadă că se poate deceda la 31 de ani fără comorbidități (...)", a mai spus ministrul Sănătății, potrivit sursei citate.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Coronavirus în România: 22 de decese înregistrate în 24 de ore și 269 de cazuri noi

Până astăzi, 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate.

În intervalul 28.06.2020 (10:00) – 29.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Iași, București, Mureș, Prahova, Suceava și Vrancea.

Cum arată formularul pe care trebuie să-l completezi dacă mergi în Grecia. Atenție, trebuie să răspunzi la aceste întrebări cu 48 de ore înainte de a ajunge în țară!

Dintre acestea, 3 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 210 pacienți.

România, amenințată în continuare de ploile torențiale. Zonele care se află sub cod portocaliu de inundații ... Cum explică un medic faptul că românii ignoră pericolul coronavirusului: ”Morții sunt reali, dar e mai ușor să crezi în ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x