Antena Căutare

Medic cardiolog, mort de inimă în spital. Cazul Cosanei stârnește reacții: "Doctorii fac gărzi în plus. E vorba de suprasolicitare"

Comunitatea medicală din Arad, dar și din întreaga țară este în stare de șoc, după ce medicul cardiolog Cosana Claiciu a murit răspusă de infarct, chiar în timpul gărzii pe care o efectua la Spitalul Clinic de Urgență Arad.

Comunitatea medicală din Arad, dar și din întreaga țară este în stare de șoc, după ce medicul cardiolog, Cosana Claiciu, a murit răspusă de infarct, chiar în timpul gărzii pe care o efectua la Spitalul Clinic de Urgență Arad.

Cosana avea 44 de ani și se afla în timpul serviciului de gardă atunci când i s-a făcut rău, iar eforturile colegilor medici de a o salva nu au dat rezultate, notează publicația locală aradon.ro. Tragedia s-a produs în această dimineață, medicul intrând de gardă la ora 7:00, iar la scurt timp după aceea i s-a făcut rău.

Cosana Claiciu a urmat studiile medicale la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și se specializase ca medic cardiolog.

Problema lipsei de personal medical a fost luata în discuție din nou, odată cu cazul Cosanei Claiciu.

"Există norme europene care interzic să se lucreze peste un anumit număr de ore pe zi. Și regulile românești le încalcă la mare distanță, pentru că nu sunt medici. Și una dintre problemele cele mai grave în toate centrele județene este pe cine punem de gardă, pentru că nu sunt medici.

Atunci medicii fac mai multe gărzi - e adevărat că aceste gărzi sunt plătite, dar nu e vorba de banii veniți în plus, cât de rezistența organismului la stres și la suprasolicitare. Ori infarctul este generat de stres", a declarat fostul ministru al Sănătății, Mircea Cinteză, la Antena 3.

Inima i s-a oprit la doar 44 de ani. Cosana era medic cardiolog și a făcut infarct în spitalul în care era de gardă... Vacanțe an școlar 2018 - 2019. Elevii intră în prima vacanță din acest an școlar...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x