Explozie de cazuri de coronavirus și de decese, în România. Rafila: ”Ne așteptăm la o creștere rapidă a cazurilor de terapie intensivă și a mortalității!”

Medicul Alexandru Rafila, președinte al Societății Române de Microbiologie, susține că următoarele săptămâni vor fi foarte grele, întrucât este așteptată o creștere a numărului de pacienți care au nevoie de terapie intensivă. De asemenea, el vorbește și despre o creștere a numărului de decese. 

Explozie de cazuri de coronavirus și de decese, în România. Rafila: ”Ne așteptăm la o creștere rapidă a cazurilor de terapie intensivă și a mortalității!”

În cadrul unui interviu, medicul Alexandru Rafila a declarat că 5 la sută dintre pacienții bolnavi de COVID-19 dezvoltă o formă ravă a bolii și au nevoie de terapie intensivă.

De asemenea, medicul Alexandru Rafila a vorbit despre un decalaj între creșterea numărului de îmbolnăviri și creșterea numărului de cazuri grave, pentru că un pacient nu are nevoie chiar de a doua zi de terapie intensivă, boala se agravează într-o perioadă de timp. Tocmai de aceea, este de așteptat ca această perioadă pe care o traversăm acum, cu peste 1.000 de cazuri noi în fiecare zi, să aibă consecință creșterea numărului de pacienți în stare gravă și chiar decese peste câtva timp.

Cum a fost pedepsit bărbatul bolnav de COVID-19, care a mers la picnic cu prietenii. Fiul și soția lui sunt și ei infectați

„E un decalaj între creșterea numărului de cazuri noi și creșterea numărului de cazuri de terapie intensivă și de mortalitate. Pentru că un om care se îmbolnăvește nu intră de a doua zi la ATI, boala se agravează în timp. În următoarele săptămâni ne așteptăm să avem o creștere mai rapidă a cazurilor de terapie intensivă și a mortalității. Dacă am 1.200 de cazuri zilnic, ecoul acestor cazuri se întregistrează după o perioadă”, a explicat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a mai arătat că este normal ca numărul de cazuri noi de coronavirus să rămână ridicat chiar și la mai puține teste efectuate în weekend, pentru că în weekend se testează în principal persoanele suspecte sau simptomatice, în timp ce, în cursul săptămânii, se fac de două ori mai multe teste, majoritatea la cerere, dintre care se descoperă un caz la o mie de teste.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus a depășit 54.000

Până în acest moment, pe teritoriul României au fost confirmate 54.009 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și s-au înregistrat 2.432 de decese.

Bilanțul zilnic al cazurilor de Covid-19 în România a depășit în ultima săptămână pragul de 1.000.

Tătaru, despre creşterea numărului pacienţilor la ATI: ”Pregătim şi alte spitale de rezervă, o a treia sau a patra linie care să poată prelua la un moment dat!”

27.750 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.807 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri