Mecanicii de la metrou fac dezvăluiri șocante: "Trenuri cu defecțiuni circulă zilnic. Cele mai grave probleme, pe magistrala Pipera"

 

Sute de mii de oameni sunt în pericol zilnic la metrou. O arată şi ultimele trei incidente din această săptămână, când mii de oameni au rămas blocaţi din cauza unor defecţiuni. Un accident grav se poate întâmpla oricând, spun răspicat mecanicii trenurilor, care dezvăluie că am fost deja la un pas de catastrofă.

Un tren plin cu două mii de călători era să deraieze în urmă cu o lună. Reporterii Observator prezintă, în premieră, imagini care arată dezastrul din depourile Metrorex.

Şuruburi rupte, şine şubrede, macazuri defecte. Sunt capcanele nevăzute ale unui sistem folosit zilnic de peste 700 de mii de oameni. Aproape în fiecare dimineaţă, mulţimea se înghesuie pe peroanele supraaglomerate. Fără să ştie că trenurile întârzie din cauza unor defecţiuni periculoase.

Doar în ultima săptămână, au avut loc trei incidente. Problemele cele mai grave sunt pe magistrala 2, care leaga Pipera de Berceni, şi unde nu s-au mai făcut reparaţii capitale de mai bine de 15 ani. Luna trecută, un macaz a cedat acolo. Iar acum trei luni pasagerii erau evacuaţi din staţia Eroii Revoluţiei.

Pompierii au veruificat anul trecut toate cele 54 de statii ale Metrorex. Au ieșit la iveala probleme grave. Aproape jumătate dintre statii nu erau autorizate de inspectori. Alte 31 nu se mai incadrau in noua legislatie. Conductorii electrici, contactele imperfecte sau gurile de aserisire au fost principalele probleme care au dus la declanşarea situaţiilor de urgenţă. Până în acest moment Metrorex nu a comentat situaţia. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI