Antena Căutare

Microbuzul implicat in accidentul din Ungaria circula ilegal, iar soferul nu era obosit

Informatii noi referitoare la tragicul accident din Ungaria. Microbuzul implicat in accident circula ilegal, intrucat in autovehicul se aflau mai multe persoane decat ar fi fost normal.



FOTO! Drama in Ungaria: 14 romani, dintre care 3 copii, au murit intr-un accident rutier

Microbuzul fusese adaptat pentru un numar mai mare de pasageri, insa in toate actele aparea ca avand o capacitate de 8 plus 1, explica Augustin Hagiu, presedinte FOTR.

Informatiile referitoare la cauza accidentului sunt contradictorii. Dupa ce au anuntat ca soferul TIR-ului ar fi adormit la volan, autoritatile ungare sustin acum ca TIR-ul ar fi derapat si ar fi ajuns pe contrasens.



Proprietara firmei care detine TIR-ul implicat in accidentul din Ungaria: Soferul nu era obosit, nu avea cum sa adoarma la volan

TIR-ul implicat in accidentul din Ungaria este detinut de o firma de transport din municipiul Arad, ai carei patroni sunt un fost politist de frontiera condamnat pentru ucidere din culpa si mama acestuia. Femeia sustine ca este putin probabil ca soferul sa fi adormit la volan.

Compania care detine camionul se numeste Transalex si are sediul intr-un apartament dintr-un bloc din municipiul Arad, informeaza Mediafax. Soferul plecase in cursa duminica seara, la ora 22.00, si transporta componente pentru mobilier din Arad in Germania.

Proprietarii firmei sunt un fost politist de frontiera si mama acestuia. Femeia a declarat ca soferul TIR-ului nu era obosit, pentru ca a plecat in cursa duminica seara, la ora 22.00, si a vorbit cu el la telefon cu cateva minute inainte de producerea accidentului.

Femeia a spus ca soferul a iesit din tara prin Vama Nadlac, in cursul noptii.

"Nu era obosit, nu cred ca avea cum sa adoarma la volan, l-am contactat cu putin inainte de producerea accidentului si era in forma, chiar bine dispus", a declarat Maria Fratila, citata de Mediafax.

Maria Fratila si fiul sau, Alexandru Fratila, sunt proprietarii firmei de transport care detine Tir-ul implicat in accident.

Alexandru Fratila este fost politist de frontiera din Arad, care a fost demis in 28 februarie 2011, dupa ce a fost condamnat definitiv pentru ucidere din culpa, in urma unui accident rutier.

Soferul TIR-ului implicat in accidentul din Ungaria are 31 de ani, se numeste Ovidiu Munteanu si lucra la firma din Arad de trei ani. El a fost grav ranit in urma accidentului.


Accidente soldate cu romani morti si raniti, produse in Ungaria in ultimii ani


Pe 19 iulie 2007, a avut loc unul dintre cele mai grave accidente de acest gen, fiind soldat cu decesul a sapte romani si ranirea altor 16. Acesta a avut loc pe DN 43, intre orasele Mako si Szeged, in apropierea frontierei cu Romania, cand un camion-platforma ce transporta autovehicule a intrat pe contrasens lovind un autocar in care se aflau 35 de turisti romani, care se indrepta spre localitatea Szeged.

Pe 20 septembrie 2011, 28 de persoane au fost ranite, dintre care noua grav, in urma coliziunii dintre un autobuz si un camion romanesc in estul Ungariei, intre localitatile Debrecen si Mikepercs.

Pe 21 iunie 2011, cinci persoane au murit si alte 25 au fost ranite, dintre care sapte grav, intr-un accident produs pe autostrada M70 din Ungaria, dupa ce un autocar care transporta romani a intrat in coliziune cu un camion incarcat cu ciment.

Pe 18 ianuarie 2011, doua persoane aflate intr-un TIR romanesc au fost grav ranite, dupa ce vehiculul lor s-a ciocnit cu un camion bulgaresc in apropiere de Szigetszentmiklos, la sud de Budapesta.

Pe 26 iulie 2010, un roman si-a pierdut viata, iar alti patru au fost raniti, dupa ce doua microbuze si un autocar cu romani s-au ciocnit pe teritoriul Ungariei, la circa 30 de kilometri de granita romaneasca, in judetul Bihor.

Pe 7 martie 2010, trei persoane au fost ranite, dintre care doua grav, intr-un accident rutier produs in zona Szabolcs-Szatmar-Bereg din nord-estul Ungariei, pe un carosabil alunecos din cauza zapezii. In accident a fost implicat un microbuz din Romania, care avea la bord noua pasageri.

Pe 31 ianuarie 2010, sapte persoane au fost ranite, dupa ce o masina a intrat in coliziune cu un microbuz inmatriculat in Romania, care circula pe aceeasi banda, in sens opus, in apropiere de granita Ungariei cu Romania. Accidentul a avut loc intre Biharkeresztes si Mezopeterd.

Pe 26 septembrie 2009, un microbuz cu numar de inmatriculare romanesc s-a ciocnit cu un automobil pe drumul principal 55 din sudul Ungariei, intre Csongrad si drumul de legatura catre localitatea Asotthalom, la km 34. In accident au fost ranite opt persoane.

Pe 13 august 2009, zece romani au fost raniti in urma unui accident de microbuz petrecut pe autostrada M7, in apropiere de comitatul Somogy din sud-vestul Ungariei. Microbuzul, care transporta zece persoane, a trecut prin parapetul care desparte cele doua directii de circulatie si s-a oprit pe banda interioara a soselei ce duce catre Budapesta.

Pe 24 iulie 2009, pe drumul 43 din Ungaria, la punctul de trecere a frontierei de la Nadlac, un autobuz care transporta pe suporterii echipei Steaua Bucuresti a intrat din spate intr-un microbuz Mercedes al politiei ungare. Microbuzul a fost proiectat intr-o masina marca Ford, tot a politiei. Accidentul s-a soldat cu opt politisti maghiari raniti.

Pe 2 februarie 2009, o persoana a murit si trei au fost ranite intr-un accident rutier produs in sud-estul Ungariei, in care au fost implicate un microbuz si o furgoneta inmatriculate in Romania.

Pe 19 ianuarie 2009, sapte persoane au fost ranite, intr-un accident rutier produs in vestul Ungariei, intre localitatile Egyhazashollos si Rabahidveg, in urma coliziunii dintre un microbuz inmatriculat in Romania si un automobil local.



Foto:Hirado.hu

VIDEO! Restaurant de lux in flacari in Centrul Vechi al Capitalei... VIDEO! Incepe campania de vaccinare gratuita impotriva gripei sezoniere!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x