Antena Căutare

Mii de oameni au protestat in fata Palatului Parlamentului

Mii de oameni s-au adunat la Palatul Parlamentului, unde este dezbatuta motiunea de cenzura. Protestatarii au format un lant uman. La miting s-au adunat sindicalisti din diferite federatii, fiind prezenti functionari publici, cadre medicale, cadre didactice, angajati de la Posta Romana veniti din toate judetele tarii.

UPDATE 12:00 Protest inedit. La manifestatie a sosit un grup de artisti prostestatari imbracat in rosu, cu mantii pe umeri, purtand pe cap coifuri tip Oblio. Ei au tinut in maini mai multe tepe in care erau infipte manechine imbracate in negru

UPDATE 11:00 Patru persoane au avut nevoie de interventia medicilor de la Ambulanta dupa ce li s-au facut rau in timpul mitingului. Trei femei si un barbat, de varste diferite au reclamat ameteli si cefalee informeaza Mediafax.

In acest moment peste 3000 de persoane protesteaza in fata Palatului Parlamentului impotriva deciziilor Guvernului de a impune masurile de austeritate.

Protestatarii au rupt lantul uman si au iesit in strada, blocand traficul in zona. Foarte multe dintre autovehicule fiind nevoite sa intoarca dupa ce Politia Rutiera a inchis Bulevardul Izvor din motive de siguranta.

Foto: Paul Chirila


Sindicalistii au afisat bannere cu "Jos dictatorul, jos Guvernul", "Opriti genocidul", "Daca nu votati cu noi, sunteti egali cu un gunoi", "Demisia" si striga "Jos Guvernul Boc" si "Rusine sa va fie".

Grupuri de sindicalisti continua sa vina la Palatul Parlamentului, la cele trei puncte de protest, de la Parcul Izvor, Calea 13 Septembrie si cea de la intrarea aflata în intersectia bulevardelor Natiunilor Unite si Libertatii.

Mai multi protestatari au fortat intrarea spre Palatul Parlamentului din Calea 13 Septembrie

Cativa protestatari s-au grupat in fata portii, de care au inceput sa traga pentru a forta intrarea, strigand la fortele de ordine. Nemultumiti ca nu au reusit fortarea portii de acces, sindicalistii au scos sticle cu apa, cu care i-au stropit pe jandarmii si politistii aflati în curtea institutiei.

Incidentul a fost stins la scurt timp de la declansare, protestatarii renuntand la actiune.

La intrarea spre Parlament dinspre Calea 13 Septembrie protesteaza sindicalisti de la Cartel Alfa si CSDR, dar si alte persoane care s-au alaturat mitingului organizat de confederatii.

VIDEO! Un primar din Gorj a incasat o palma de la consilierul sau!... Curtea Constitutionala ar putea fi singura scapare a pensionarilor din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x