- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Telefonul inteligent şi aplicaţiile care vin la pachet provoacă stres, depresie şi chiar ne pot omorî. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii americani, după ce au analizat modul în care reacţionăm atunci când primim notificări pe ecranul telefonului. Specialiştii vin şi cu sfaturi pentru a scăpa de dependenţa de tehnologie.
Hormonii stresului sunt activaţi, ritmul cardiac se măreşte iar muşchii se contractă. O reacţie pe care în mod obişnuit o avem atunci când suntem în pericol.
Principala calitate toxica a tehnologiei e ca ofera creierului recompensa fara margini. Si in momentul in care depasesti anumite bariere naturale ale creierului de a se apara, prin satietate, prin aversiune, tehnologia arde creierul.
Aceste încordări repetate fără motiv duc, în cele din urmă, la depresie, anxietate şi insomnie. Concepute să ne scape de sarcina de a verifica telefonul, notificările ne ţin acum în alertă permanentă.
Aproape 98 la suta dintre oameni nu pot face mai multe lucruri deodata, asta inseamna ca de fiecare data cand ne uitam in telefon, atentia noastra este distrasa de la toate celelalte lucruri. Iar atunci cand suntem la volan, acest lucru ne poate costa chiar viata. 46.20
În acest moment, peste 2,5 miliarde de oameni folosesc un telefon inteligent în întreaga lume. Iar până în 2020, estimările sunt că numărul lor va creşte la 3 miliarde.